GOLF III 1.9D 1993r OGRANICZONE OBROTY
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
cześć wszystkim!
Auto startuje z ręcznego ssania normalnie, problem pojawia się gdy trzeba dodać gazu. Po wciśnięciu pedału gazu obroty dochodzą do 2000 i na tym etapie się zatrzymują, mogę wciskać gaz do dechy, ale to nie zwiększa obrotów. Jestem w stanie rozkulać golfika co najwyżej do 70km/h i to wszystko. czy ktoś z was ma może jakieś propozycje?
Pozdrawiam,
Bartek
Auto startuje z ręcznego ssania normalnie, problem pojawia się gdy trzeba dodać gazu. Po wciśnięciu pedału gazu obroty dochodzą do 2000 i na tym etapie się zatrzymują, mogę wciskać gaz do dechy, ale to nie zwiększa obrotów. Jestem w stanie rozkulać golfika co najwyżej do 70km/h i to wszystko. czy ktoś z was ma może jakieś propozycje?
Pozdrawiam,
Bartek
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
GOLF III 1.9D 1993r
Bartek200,
Problem podobnie wyglada na to jakby paliwo bylo letnie i wytracila sie parafina. Paliwo z pewnego zrodla ?
Problem podobnie wyglada na to jakby paliwo bylo letnie i wytracila sie parafina. Paliwo z pewnego zrodla ?
Kurcze trudno powiedzieć, tankowałem na stacji NESTE więc teoretycznie nie powinno być trefne paliwo.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zależy kiedy tankowałeś.
Napisz od kiedy się tak dzieje, czy stało się to od razu czy przychodziło powoli.
Napisz od kiedy się tak dzieje, czy stało się to od razu czy przychodziło powoli.
Wydaje mi się, że pierwsze objawy zauważyłem może z miesiąc temu, ale to było 3 może 4 wyjazdy temu (nie eksploatuje auta codziennie) Symptomy mogły pojawiać się powoli ponieważ wiadomo, że zimą jeździ się wolniej i mogło się tak zdarzyć, że nie zauważyłem tego natychmiast.
Wydaje mi się, że to nie paliwo bo wolnossące teoretycznie na oleju po frytkach mogą jeździć, ale może filtr paliwa zapchany?
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Moga jezdzic ale nie ta pora roku, OR w baku przy tych temperaturach w mgnieniu oka zrobi się zupą, zgęstnieje i koniec, podobnie też z letnim paliwem, robi się gesty parafina się wydostanie paliwo w filtrze, przewodach zrobi się maślane i auto nie przekracza jakiej partii obrotów. Zalej w normalnym CPN z 20,30l paliwa i zobacz jaki będzie tego efekt, jezeli taki sam, wymien do tego filtr paliwa a bedzie OK, sam to przerabialem ubieglej zimy.Bartek200 pisze:Wydaje mi się, że to nie paliwo bo wolnossące teoretycznie na oleju po frytkach mogą jeździć, ale może filtr paliwa zapchany?
- KamilP
- DieseL PoweR
Ale czekaj, to tak Ci na ssaniu się robi czy po wyłączeniu ssania? Bo nie czaję trochę..
mam jeszcze prawie pół baku tej ostatniej ropy, to co dolewać tego lepszego czy spalić to co jeszcze mam w baku? Ograniczenie to swoja drogą, wiadomo, że wszystkie sportowe niemieckie auta mają fabryczne ograniczenie do 250km/h ;P
sprawdziłeś/wymieniłeś f.paliwa?
Nie mam niczego. Poza tym mam wszystko.
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK
Zacznij od tego !Enten pisze:sprawdziłeś/wymieniłeś f.paliwa?
-
- Nowicjusz
najtaniej spuścić trochę paliwa zobaczyć co w środku,wymienić filtr paliwa ,a jak się boisz to można z bańki odpalić i się przejechać.a jeśli nie to pompa bo co innego.