wyciek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mindcrasher
- Mały gagatek
- Kontakt:
wyciek oleju
Witam, problem polega na tym, że mam wyciek jak na zdjęciu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/o2a ... xkt4j.html
nie są to jakieś wielkie ilości bo braków na bagnecie nie zauważyłem, no ale wypadało by coś z tym zrobić.
No właśnie czego to wina?? uszczelka od pokrywy głowicy do wymiany??
a może proponujecie inaczej sie z tym uporać??
wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/o2a ... xkt4j.html
nie są to jakieś wielkie ilości bo braków na bagnecie nie zauważyłem, no ale wypadało by coś z tym zrobić.
No właśnie czego to wina?? uszczelka od pokrywy głowicy do wymiany??
a może proponujecie inaczej sie z tym uporać??
wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam
- mindcrasher
- Mały gagatek
- Kontakt:
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odłacz akumulator,zasłon rozrusznik i alternator i zimny silnik spryskaj preparatem do mycia silników 15zł a pózniej zmyj wszystko woda najlepiej myjką wysokociśnieniowa i tyle zostanie po brudzie,a odnosnie wycieku to jest norma w "vw" kup komplecik bedziesz w nim miał dwie gumeczki i oszczeleczke korkową-żadnego SYLIKONU!! i bedzie ok
[ Dodano: 15 Maj 2006 16:37 ]
W tym zaznaczonym miejscu znajduje sie gumowy korek i jak widac na foto z niego tez sie ostro sączy,a w komplecie jest taki kurek jeszcze przy okazji odkrec przewód gumowy przykrecony do pokrywki zaworów który służy jako odma i go przeczysc ja kiedys tak miałem ze był zatkany i cisnienie z pod pokrywy zaworów nie miało którędy pójsc i stało sie tak jak u ciebie poszło ale miedzy pokrywa a głowica .
[ Dodano: 15 Maj 2006 16:37 ]
W tym zaznaczonym miejscu znajduje sie gumowy korek i jak widac na foto z niego tez sie ostro sączy,a w komplecie jest taki kurek jeszcze przy okazji odkrec przewód gumowy przykrecony do pokrywki zaworów który służy jako odma i go przeczysc ja kiedys tak miałem ze był zatkany i cisnienie z pod pokrywy zaworów nie miało którędy pójsc i stało sie tak jak u ciebie poszło ale miedzy pokrywa a głowica .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
G R U P A L U B E L S K A
- mindcrasher
- Mały gagatek
- Kontakt:
- mindcrasher
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam, wymieniłem komplet uszczelek, odme sprawdziełem i jest drożna, 2 dni był spokój a dziś po przejechaniu 3-4 kilometrów (troche nim pocisnąłem) patrze pod mache i znowu to samo
rozkręciłem jeszcze raz, obejrzałem rant głowicy i jest gładziutki wiec już nie wiem czym to jest spowodowane, jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to bede wdzięczny
pozdro
rozkręciłem jeszcze raz, obejrzałem rant głowicy i jest gładziutki wiec już nie wiem czym to jest spowodowane, jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to bede wdzięczny
pozdro
- mindcrasher
- Mały gagatek
- Kontakt:
a wiesz może jak to była dokładnie pasta?? ja raczej unikam mechaników, wolałbym to zrobić sam.luis pisze:ja miałem ten sam problem, wymieniłem uszczelke po paru danich zaczeło cieknąć to wymieniłem znowu uszczelke juz mniej ale tez ciekło a pozatym zaczeło mi cieknąć spod tych gumek na sróbkach do przykręcania pokrywy, tydzień temu kupiłem następna uszczelke z kompletem tych gumek, zawiozłem do mechanika i połozył mi uszczelke na paście uszczelniającej w tych newralgicznych punktach od tego czasu zrobiłem juz prawie 600 kilometrów i nic nie cieknie..narazie spokój, zrob rak samo
pozdrawaim.
pozdrawiam