problem ze światłami z przodu.. HELP!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam. posiadam vw golfIII 18benzyna... moj problem pojawił sie nagle z dnia na dzień. gdy wstawiłem III do garazu chciałem zgasić światła lecz sie nie dało ,ciągle paliły sie pozycyjne ale tylko z przodu zgasiłem silnik i dalej nic ciągle świeca mi pozcyjne. Narazie odłaczyłem kleme od aQ. co mam robić ???? pomocy
prawdopodobnie wyglada to na zwarte styki w właczniku swiateł spróbuj odpiac włacznik swiateł od instalacji i zobaczysz co bedzie czy pomoze czy nie
VW NA ZAWSZE
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To jest nie możliwe. A po normalnym włączeniu pozycji - tylne świecą? Pozycyjne są złączone stronami w skrzynce bezpieczników. Jeśli jest prawy przód - musi być i prawy tył; lewa strona tak samo.
Trzeba odpinać wtyczki z tyłu skrzynki bezpieczników, aż przestanie świecić, podejrzane są A1 oraz K. Może być zwarcie w skrzynce bezpieczników.
Trzeba odpinać wtyczki z tyłu skrzynki bezpieczników, aż przestanie świecić, podejrzane są A1 oraz K. Może być zwarcie w skrzynce bezpieczników.
tak po włączeni świateł włącznikiem tylne tez sie zapalają.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Sprawdź jeszcze masę każdej z lamp. Następnie odpinaj po jednej, wtyk z lamp głównych, migaczy, lamp tylnych - coś musi się zmienić. Wówczas można się przyjrzeć danej lampie - skąd tam znajduje się napięcie.
chyba jest jakies zwarcie w skrzynce bezpieczników poniewaz kiedy włacze zapłon i prawy kierunek to słysze dziwne brzeczenie a kierunek nie świeci , jak włącze lewy to jest normalnie. co mam robic???
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Najlepszym wyjściem jest odpięcie wtyczek, zabranie skrzynki do domu i wysuszenie.
tez o tym myśle ale boje sie ze pozniej zle cos złożę:( i bedzie
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
prób zdjęcia.. zabierz kartkem zrób spis... nie wiem.. jest tyle metod jak zapisac i zapamietać dane że szok
lub mam inną metode zostaw auto i czekaj do lata.. jak przygrzeje 30stopni! to światła zgasną hehe :)
Pozdro
lub mam inną metode zostaw auto i czekaj do lata.. jak przygrzeje 30stopni! to światła zgasną hehe :)
Pozdro
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Bez obaw! Każda z wtyczek jest inna, da się włożyć tylko w swoje miejsce, a w jej miejsce nie pasuje żadna inna; rozbiórka wtyczek zajmuje 35 sekund, włożenie - minuta i dwadzieścia sekund
Tu jest rysunek:
http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu jest rysunek:
http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html" onclick="window.open(this.href);return false;