Citizen Band
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Wyobraź sobie ten miecz świetlny, ale tak półtora metra, podświetlajacy się podczas nadawania
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
A to jeszcze nie próbowaliście zabawy z żarówką energooszczędną?
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
Citizen Band
Jak nadajesz i masz troche poweru w antenę wypuszczane... po prostu przybliż żarówkę energooszczędną.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Jako, że dopiero teraz w 87 mam dłuższą styczność z RF Gainem, powiedzcie mi jak lepiej wysterować kontrolą szumów? Lepiej rozkręcić SQ na szumy i obcinać RF Gainem czy RF Gain rozkręcić i skręcać SQ żeby wycinał szumy?
Co do porównania 18 z 87, znacznej różnicy nie czuję po przejściu na mocniejszy sprzęt. Poza tym w 87 jest zwykła grucha dynamiczna a przepięcie od mojej 18stki się nie sprawdza, gdyż są inaczej piny w radiach podłączone. Narazie testuje jeszcze 87 w Golfinie, za bardzo się nie mieści w środkowym tunelu i mam to rozstawione na półce pod schowkiem pasażera Może za chwilę wrzuce jakieś foto, jak to mam u mnie chwilowo spięte.
Poza tym 87 musiałby odwiedzić serwis u Jarka w celu dobrego podkręcenia bo jest trochę wyregulowany, a spec z mojej okolicy nie jest na tyle kompetentny, żeby to radio prześwietlić na wylot. Jest tylko jeden problem - te radio nie nalezy do mnie, ja je tylko wypożyczam na krótki okres z ciekawości - do testów. Po świętach będe je montował do swojego ciężarowego. Pogadam jeszcze z szefem, może da się namówić na wysyłkę do Ostafo i wtedy zobaczymy co to radio wyciśnie.
Jutro montuje w Magnumce Turbo 2000. Mamy mały problem, bo większość kabiny jest plastikowa i będzie problem z masą. Metalowa jest tylko tylna ściana, ale nie chciałbym tam montować anteny bo to mija się z celem chować ją między ciężarowym a naczepą. Równie dobrze można założyc na dach floridę i będzie ten sam efekt. Myślę dać ją trochę po skosie na uchwycie lusterka. Wystawać będzie na ok 4,20 - 4.30 żeby nie trzepać za każdym razem o wiadukty czy też inną trakcję w mieście
Co do porównania 18 z 87, znacznej różnicy nie czuję po przejściu na mocniejszy sprzęt. Poza tym w 87 jest zwykła grucha dynamiczna a przepięcie od mojej 18stki się nie sprawdza, gdyż są inaczej piny w radiach podłączone. Narazie testuje jeszcze 87 w Golfinie, za bardzo się nie mieści w środkowym tunelu i mam to rozstawione na półce pod schowkiem pasażera Może za chwilę wrzuce jakieś foto, jak to mam u mnie chwilowo spięte.
Poza tym 87 musiałby odwiedzić serwis u Jarka w celu dobrego podkręcenia bo jest trochę wyregulowany, a spec z mojej okolicy nie jest na tyle kompetentny, żeby to radio prześwietlić na wylot. Jest tylko jeden problem - te radio nie nalezy do mnie, ja je tylko wypożyczam na krótki okres z ciekawości - do testów. Po świętach będe je montował do swojego ciężarowego. Pogadam jeszcze z szefem, może da się namówić na wysyłkę do Ostafo i wtedy zobaczymy co to radio wyciśnie.
Jutro montuje w Magnumce Turbo 2000. Mamy mały problem, bo większość kabiny jest plastikowa i będzie problem z masą. Metalowa jest tylko tylna ściana, ale nie chciałbym tam montować anteny bo to mija się z celem chować ją między ciężarowym a naczepą. Równie dobrze można założyc na dach floridę i będzie ten sam efekt. Myślę dać ją trochę po skosie na uchwycie lusterka. Wystawać będzie na ok 4,20 - 4.30 żeby nie trzepać za każdym razem o wiadukty czy też inną trakcję w mieście
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Ja tam zawsze kręcę tylko RF Gainem, SQ tylko jak jest namnożenie zakłóceń typu tramwaj, szpital. Docierają do mnie mocniejsze sygnały, a tłumaczenie sobie "dróżki" na #19 z drugiego końca miasta jest wycięte Mocowanie lustra w Magnumce jest metalowe? Zawsze wydawało mi się, że to plastik, przynajmniej obudowa pałąka, ale nigdy nie macałem, więc nie wiem
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
No właśnie na tym lustrze jest zamontowana inna antena, jakiś stary metrowy alan. Coś tam jest pokombinowane i masa jest doprowadzona. Jutro będe myślał jak to zrobić żeby było dobrze. Możliwe że montaż bedzie na uchwycie z boku kabiny. Radio na wstęgach więc na postoju antena w górę i nadajemy
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Częste pauzy będą, a tacho pokaże więcej postoju niż jazdyVDO - Blink pisze:Radio na wstęgach więc na postoju antena w górę i nadajemy
Citizen Band
Na wstęgach to się daje także w czasie jazdy pogadać...
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Gałkologia Alana trochę mnie przeraża, ale zapoznaje się z tematem i już jest ok. Odsłuch 87 wręcz podobny do mojej 18stki, lecz bardziej jestem za 18 gdyż słychać głośniej i wyraźniej (czyściej). Jeśli chodzi o nadawanie to jest lekko lepiej niż na 18stce. Ale tu jest zwykła grucha (bodajże dynamiczna) a w 18 siedzi Cherokke Jednak dobry serwis u Jarka robi swoje