gaśnie i przerywa na benzynie, na lpg OK
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Ostatnio mam problem z moim golfikiem 1.4. Gdy uruchamia się go na benzynie żeby nie zgasł trzeba non stop pracować pedałem gazu, gdy chce jechać na benzynie przerywa i żaby jakkolwiek jechać trzeba pulsować pedałem gazu. Na lpg bez problemu trzyma wolne obroty i jeździ tez bez najmniejszych problemów.
Ostatnio też spadła mi masa z cewki ale już naprawione, myślę że to nie powinno mieć nic wspólnego ale tak na wszelki wypadek pisze .
Ostatnio mam problem z moim golfikiem 1.4. Gdy uruchamia się go na benzynie żeby nie zgasł trzeba non stop pracować pedałem gazu, gdy chce jechać na benzynie przerywa i żaby jakkolwiek jechać trzeba pulsować pedałem gazu. Na lpg bez problemu trzyma wolne obroty i jeździ tez bez najmniejszych problemów.
Ostatnio też spadła mi masa z cewki ale już naprawione, myślę że to nie powinno mieć nic wspólnego ale tak na wszelki wypadek pisze .
- KrL
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
Witam, identyczna sytuacja jest już od jakiegoś czasu w moim Golfie 1.8 ABS
Na benzynie skaczą obroty, trzeba pracować pedałem gazu, potrafi zgasnąć, śmierdzi benzyną strasznie, a wskazówka poziomu paliwa spada w dosyć szybkim tempie, po załączeniu gazu auto chodzi tak jak powinno, ładnie pyrka, nie ma problemów
Na benzynie skaczą obroty, trzeba pracować pedałem gazu, potrafi zgasnąć, śmierdzi benzyną strasznie, a wskazówka poziomu paliwa spada w dosyć szybkim tempie, po załączeniu gazu auto chodzi tak jak powinno, ładnie pyrka, nie ma problemów
Re: gaśnie i przerywa na benzynie, na lpg OK
mialem tak w peugocie 206, pomogla wymiana wiazki do wtryskiwaczy wraz z emulatorem ktory sie zepsol i dawal zbyt maly prad na otwarcie wtryskow1rolex1 pisze:Witam wszystkich.
- KrL
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
Witam, wczoraj sprawdziłem Sondę komputerem i na wyłączonym silniku wyskakiwał błąd, po odpaleniu błąd znikał
Następnie sprawdziłem ją miernikiem bezpośrednio i wg napięcia sonda jest sprawna
Jakieś pomysły??
Ktoś się ustosunkuje??
Następnie sprawdziłem ją miernikiem bezpośrednio i wg napięcia sonda jest sprawna
Jakieś pomysły??
Ktoś się ustosunkuje??
-
- Nowicjusz
witam również mam problem z golfem kiedy odpalę na zimno to nierówno pracuje gdy przełączę na gaz to pracuje stabilnie a od kilku dni potrafi zgasnąć w czasie jazdy i niemożna go odpalić czasem po kilku lub kilkunastu próbach załapie i jedzie bez problemu. Na ciepłym silniku pracuje stabilnie na benzynie czy na gazie.Gdy podłączyłem komputer to pokazał komunikat czójmik Halla G-40 515 brak sygnału podpowiedzcie gdzie jest problem? pozdro.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Padnieta sonda ten objaw jest typowy dla tego silnik a konkretnie ukladu elektroniki zeby auto przyspieezalo trzaba "machac" gazem.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- KrL
- Grupa Tomaszowska
- Kontakt:
kolego spawacz,
U mnie jest tak że rzadko się zdarza ale chodzi normalnie na benzynie, całkowicie normalnie, ale to bardzo rzadko, i jak robiłem pomiar sondy ostatnio na te dwa sposoby to akurat wtedy chodził normalnie na benzynie, jak na złość...
Może wychwycić ten moment kiedy znowu będzie problem i zmierzyć miernikiem i drugi raz komputerem?? tylko nie jestem pewien czy może sobie ona raz działać poprawnie a raz nie poprawnie
czy wziąłeś to pod uwagę?? czy to normalne?? i czy może istnieje taka możliwość że czasami pracuje dobrze sonda a czasami nie??KrL pisze:na wyłączonym silniku wyskakiwał błąd, po odpaleniu błąd znikał
U mnie jest tak że rzadko się zdarza ale chodzi normalnie na benzynie, całkowicie normalnie, ale to bardzo rzadko, i jak robiłem pomiar sondy ostatnio na te dwa sposoby to akurat wtedy chodził normalnie na benzynie, jak na złość...
Może wychwycić ten moment kiedy znowu będzie problem i zmierzyć miernikiem i drugi raz komputerem?? tylko nie jestem pewien czy może sobie ona raz działać poprawnie a raz nie poprawnie
-
- Nowicjusz
podmieniłem aparat zapłonowy,zamontowałem nowy termostat,filtr paliwa,jutro sprawdzę pompę paliwową na gazie jedzie na benzynie nie na zimno pali od kopa już brakuje mi pomysłów pomocy!!
Kolego spróbuj sprawdzić czujnik temperatury u mnie było to samo na benzynie nie chciał jechać, obroty falowały a na lpg było ok. Więc pewnego dnia odłączyłem kostkę od czujnika temperatury i co się okazało że wszystko ok więc założyłem nowy czujnik i maszyna chodzi
- matiz_1990
- Ma gadane
Widzę że nie tylko mój ABS tak ma I czujnik temperatury nic nie da bo ja mam nowy oryginalny i dalej to samo. Raz zapali od strzała i chodzi normalnie, a jak go zgasisz i za chwile chcesz odpalić to zalany i trzeba go kręcić nie wiadomo ile. Czasem w ogóle nie chce chodzić na benzynie, a kilka godzin później jest już ok. Masakra... Trzeba uważać żeby się gaz nie skończył i tyle
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
witam ma golfa 3 z 95 roku
1,6 poj ale bez gazu
mam z nim proble
ggy jade to on sam gasnie albo pedał gazu robi sie pusty czyli dusze a on wcale nie przyspiesza,
a na wolnych obrotach gasnie
chlopaki wiecie co to moze jest
dzieki z gory za pomoc pozdrawiam kba
1,6 poj ale bez gazu
mam z nim proble
ggy jade to on sam gasnie albo pedał gazu robi sie pusty czyli dusze a on wcale nie przyspiesza,
a na wolnych obrotach gasnie
chlopaki wiecie co to moze jest
dzieki z gory za pomoc pozdrawiam kba