simmering drążka zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
simmering drążka zmiany biegów
witam,
pytań moich kilka dotyczy wymiany w/w części. Doczytałem się na forum, że trzeba wydłubać simmering. Jednak boję się, że jeszcze bardziej porysuję (np. śrubokrętem) już zharatany wałek zmiany biegów chodzący w tym simmeringu. Widać, że ktoś już przy tym grzebał. Z resztą, nie wiem, czy to nie jest przyczyną przecieków oleju.
Macie może jakiś praktyczny, domowy sposób na wyciągnięcie tego simmera?
Druga sprawa, czy olej, który wyleci mam wlać z powrotem czy raczej kupić nowy? Przebieg 150 tyś. Skrzynia 5-ka. Silniczek 1,4
I ostatnie pytanie – po czym poznać, że wybierak jest do wymiany?
Za pomoc z góry dziękuję!
pytań moich kilka dotyczy wymiany w/w części. Doczytałem się na forum, że trzeba wydłubać simmering. Jednak boję się, że jeszcze bardziej porysuję (np. śrubokrętem) już zharatany wałek zmiany biegów chodzący w tym simmeringu. Widać, że ktoś już przy tym grzebał. Z resztą, nie wiem, czy to nie jest przyczyną przecieków oleju.
Macie może jakiś praktyczny, domowy sposób na wyciągnięcie tego simmera?
Druga sprawa, czy olej, który wyleci mam wlać z powrotem czy raczej kupić nowy? Przebieg 150 tyś. Skrzynia 5-ka. Silniczek 1,4
I ostatnie pytanie – po czym poznać, że wybierak jest do wymiany?
Za pomoc z góry dziękuję!
jeśli chodzi ci o dźwignię w kabinie to nie ma chyba potężnych luzów i nie lata mocno. Wcześniej podczas jazdy drążkiem trzepało, przede wszystkim w momencie gwałtownego dodawania gazu i puszczania z gazu na biegu. Teraz jak wymieniłem poduchy pod silnikiem to się uspokoiło.
Drążek który wchodzi do skrzyni też nie ma większych luzów poprzecznych, ma minimalne.
Drążek który wchodzi do skrzyni też nie ma większych luzów poprzecznych, ma minimalne.
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
- barthetzk102
- Nowicjusz
- Kontakt:
- malox
- Mały gagatek
- Kontakt:
chop, już jest ciemno (więc nie widze jak to odkręca), ale o ile pamiętam jest śruba którą trzeba odkręcić (bodajże na klucz 10).Mówie Ci że to nic trudnego.I jeszcze zaopatrz się w klucz imbus do spuszczenia oleju ze skrzyni(możesz sobie poradzić bez tego imbusu spuszczając przez simerig a wlewając przez otwór z linki prędkościomierza), bo jak będziesz wymieniał to ucieknie,więc lepiej najpierw spuścić, a później dolać...pozdro