Ogrzewanie szyby i luterek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam czemu mogę tak mieć w moim MK4 1.6 ze jak wlączę ogrzewanie szyby i lusterek to zaczyna mi duzo duzo mocniej drźeć że aż czuję w środku ???
Ponieważ przy włączonym ogrzewaniu szyby rośnie pobór prądu, a co za tym idzie, alternator jest bardziej obciążony..dominik88.22 pisze:Witam czemu mogę tak mieć w moim MK4 1.6 ze jak wlączę ogrzewanie szyby i lusterek to zaczyna mi duzo duzo mocniej drźeć że aż czuję w środku ???
Podobną sytuację zaobserwujesz przy włączeniu dmuchawy i innych "żrących" prąd urządzeń..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
dokładnie jak kolega wyżej napisał po za tym silniki 1.4 , 1.6 chodzą na niskich obrotach około 800 obr/min i każdy poważny pobór prądu działa na nich bardzo obciążająco
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
niby tak...ale u mnie np przy włączonym grzaniu szyby i lusterek, Climatronicu i dosyć prądożernym audio takich problemów nie ma...a obroty jałowego mam 720martinezz123 pisze:po za tym silniki 1.4 , 1.6 chodzą na niskich obrotach około 800 obr/min i każdy poważny pobór prądu działa na nich bardzo obciążająco
-
- Użytkownik
Re: Ogrzewanie szyby i luterek
Więc skoro nie u każdego to występuje to gdzie tkwi problem?? ja kiedyś też tego nie miałem :/ (chyba)