głowica golf 2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pepu12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

głowica golf 2

Post autor: pepu12 » śr maja 17, 2006 22:03

Witam mam golfa mk2 1,8 16v PL i mam pytanie czy jezeli załoze głowice do tego silnika od 2,0 16v z passata to bedzie mi chodził ładnie i czy wtedy moja pojemnosc bedzie 2,0 l prosze o rade !!!!pozdrawiam

i jeszcze jeden problem czy jezeli passat 2,0 16v na mechanicznym wtrysku niechce chodzic na benzynie zapala ale zaraz gasnie czy to wina rozdzielacza ? bo pompka paliwo daje do rozdzielacza zapale chwile działa gasnie i znowu zapala na chwile mo ze ktos miał taki przypadek prosze o rade !!!!!!!

greg

Post autor: greg » śr maja 17, 2006 22:07

pepu12 pisze:czy jezeli załoze głowice do tego silnika od 2,0 16v z passata to bedzie mi chodził ładnie i czy wtedy moja pojemnosc bedzie 2,0 l prosze o rade
więc tak pojemność nie wynika z samj głowicy tylko np inny skok tłoka, inna średnica cylindra, czy głowica będzie pasowała - szczerze powiem nie wiem - może ktoś na forum próbował - ja nigdy nie słyszałem.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » czw maja 18, 2006 10:30

greg pisze:
pepu12 pisze:czy jezeli załoze głowice do tego silnika od 2,0 16v z passata to bedzie mi chodził ładnie i czy wtedy moja pojemnosc bedzie 2,0 l prosze o rade
więc tak pojemność nie wynika z samj głowicy tylko np inny skok tłoka, inna średnica cylindra, czy głowica będzie pasowała - szczerze powiem nie wiem - może ktoś na forum próbował - ja nigdy nie słyszałem.

głowica od 2.0 16V nie zmieni ci pojemnosci, a auto moze nawet słabiej chodzic, kanały ssace i wydecdhowe sa troche mniejsze w 2.0 16V,

generalnie bedzie jechac ale poprawy osiągów nie uzyskasz.

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
pepu12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

głowica

Post autor: pepu12 » czw maja 18, 2006 10:48

no to chyba nie bede robił eksperymentóe bo jeszcze cos spiernicze a narazie działa ładnie
dzieki za rade

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”