Golf III GT 1.9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Golf III GT 1.9 TDI
Ok, sprawdzę tą wtyczkę. Zastanawiam się nad czyszczeniem IC. Tylko nie wiem czy ma to sens i ile jest z tym roboty.
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf III GT 1.9 TDI
z zewnatrz wystarczy karcherem przeleciec, jak chcesz sciagac to troche zabawy ale bez dramatu. ma sens jesli masz podejrzenei ze siedzi w nim oliwa.
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Golf III GT 1.9 TDI
Ma ktoś jakiś poradnik lub zdjęcia gdzie to się znajduje, jak zdemontować krok po kroku?
- wojtas_tdi
- Użytkownik
Golf III GT 1.9 TDI
napewno musisz sciagnac kolo przod lewy, lub jakos sobie skrecic w lewo zeby bylo wygodniej dosc.. wraz z plastikowym nadkolem, no i wygodnie zderzak tez zdemontowac. potem odpinasz opaski z wezy idacych do intercoolera wszystko masz na wierzchu jakiegos specjalnego problemu nie ma z demontazem .
TD ic POWER!
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Golf III GT 1.9 TDI
Dzięki śliczne. Dziś auto poszło do mechanika do naprawy. Zobaczymy co i jak wyjdzie z tego. Prawdopodobnie walnięty zawór n75 i jeszcze gdzieś nieszczelność układu dolotowego. Auto powinno być dziś do odbioru. Na pewno zdam relacje jak tylko odbiorę auto. Na wiosnę przeczyszczę IC. Teraz troszke zimno i nie ma komfortowych warunków do wymiany. Pozdrawiam, JakPodglosnisz
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Golf III GT 1.9 TDI
Auto wróciło dziś od mechanika. Okazało się, że zawór N75 do wymiany oraz gdzieś była nieszczelność pomiędzy turbo, a silnikiem. Problem rozwiązany, temat można zamknąć. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich udzielających się w temacie JakPodglosnisz
- wojtas_tdi
- Użytkownik
- JakPodglosnisz
- Ma gadane
Golf III GT 1.9 TDI
Pojawił się jeszcze jeden problem. Nie chce zakładać nowego tematu więc pisze tutaj. Mianowicie po wymianie tego zaworu N75 myślałem, że nie będzie poszarpywał i okazało się, że poszarpuje. Jak czyściłem mój stary N75 to było wszystko ok. Idealnie ruszał bez gazu, a teraz poszarpuje. Nie wiem czym to może być spowodowane. Prosiłbym o wypowiedzenie się w tym temacie. Pozdrawiam, JakPodglosnisz