Auto nie chce mnie wpuścić do środka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie potrzebuję pomocy. Golf nie chce mnie wpuścić do środka, Kluczyk się obraca w zamku ale nie słychać aby pompka centralnego działała.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Może w wężykach miałeś wodę i zamarzła , jedyne rozwiazanie jakie mi przychodzi na mysl to wydłubanie tylnego zamka wsadzenie palucha i otworzenie dzyndzla , ja tak kiedyś zrobiłem w swojej byłej 3
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
Obojętnei czym byle by zamek z bębenkiem wysszły potem wsadzasz palucha i chyba po lewj poczujesz dzyndzel naciszkasz go i klapa sie otwiera
To chyba taniej go odmrozićFreeq pisze:Jak mam wydłubać ten tylni zamek?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Grzałem przez 1,5h opalarką na temperaturze 350st C, blacha cała gorąca a centralny nadal nie rusza...
- grandi
- Lord GTI
http://www.vaglodz.pl/web/viewtopic.php?t=2326" onclick="window.open(this.href);return false;
Powiem tak, udało mi się sznurkiem podnieść 2 rygielki tył od strony kierowcy i przód pasażera. Jak je podnosiłem, to słyszałem jak pompka pracuje tzn stawia opór i rygielek zaraz opadał w dół. Obecnie rygielek od strony pasażera jest podniesiony ale nie udaje mi się otworzyć drzwi. Wie ktoś dlaczego?
Aku żyje bo diody wewnątrz mrugają a przy podnoszeniu rygielków pompka pracowała...
myłeś samochód przed tym zdarzeniem? pewnie woda dostała się do zamków i na uszczelki i zamarzła
Pozdrawiam T.O.B.I.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
Samochodu nie myłem ale codziennie jeździłem do pracy, podczas podróży odmarzało a później znowu marzło... Uszczelki nie są zamarznięte, kluczyk się obraca tak jak powinien.
Koledzy pomocy, auta nadal nie udaje mi się otworzyć...
Doszedłem do wniosku, że wiosełka w obu zamkach mam połamane.
Przez bagażnik nie wejdę ponieważ wkładka jest inna niż pozostałe i bagażnik zamyka się tylko na centralny.
Pompka centralnego działa, akumulator nie jest rozładowany.
Korzystając z tego filmu " onclick="window.open(this.href);return false; udało m się podnieść rygielki ale niestety pompka centralnego zaraz je zamykała. Po kilkunastu próbach doba tylne oraz przedni rygielek od strony pasażera znajdowały się w pozycji podniesionej ale niestety drzwi nie mogłem otworzyć.
Jak mogę go otworzyć abym mógł na Wigilię dostać się do domu (mam ponad 200km...) a dziś minął już tydzień jak Gofr zamknął się w sobie
Panowie bardzo Was proszę o pomoc.
Doszedłem do wniosku, że wiosełka w obu zamkach mam połamane.
Przez bagażnik nie wejdę ponieważ wkładka jest inna niż pozostałe i bagażnik zamyka się tylko na centralny.
Pompka centralnego działa, akumulator nie jest rozładowany.
Korzystając z tego filmu " onclick="window.open(this.href);return false; udało m się podnieść rygielki ale niestety pompka centralnego zaraz je zamykała. Po kilkunastu próbach doba tylne oraz przedni rygielek od strony pasażera znajdowały się w pozycji podniesionej ale niestety drzwi nie mogłem otworzyć.
Jak mogę go otworzyć abym mógł na Wigilię dostać się do domu (mam ponad 200km...) a dziś minął już tydzień jak Gofr zamknął się w sobie
Panowie bardzo Was proszę o pomoc.
- Paweł Marek
- V.I.P.
na chama, wbij śrubokret we wkładkę zamka drzwi przekręć na siłę. Musisz to robić w drzwiach w których rygielek jest schowany bo w tych co już wystaje zamek zmarzł w środku od brudu i ta metoda nie pomoże.Potem wymienisz zniszczoną wkładkę dobierając zapadki pod kluczyk albo wołaj fachowca
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.