Zaciągnął wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zaciągnął wody
Witam wszystkich, jakiś czas temu wpadłem swoim golfem III 1.9 tdi w kałużę i zaciągnął wody, i zaczął chodzić na 3 cylindry i strasznie kopcić, więc oddałem do mechanika, zrzucił głowice i nie stwierdził uszkodzenia korbowodu, wymienione zostały gumki na zaworach i dotarte zawory, złożony do kupy silnik dalej i nie pracuje na wszystkie cylindry i kopci na niebiesko, po odłączeniu przepływki troszkę lepiej pracuje ale nadal na trzy cylindry, podłączyli vag i pokazuje błąd sterownika głównego, może to komputer się wysypał podczas wodowania?? pomocy pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zaciągnął wody
???? co to za mechanik ktory nie robi diagnostyki a rwie czapke i robi rzeczy ktore niemaja nic wspolnegoz jakakolwiek awaria po wodowaniu....ponadto jak stwierdzil ze korba nie uszkodzona???
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Zaciągnął wody
nie wiem, jak to sprawdził, pewnie przekręcił kilka razy silnikiem, stwierdził tylko że dół w porządku jest, i że korby nie wygięło, dlatego jak już głowica była zrzucona to zrobili od razu głowicę czyli wymiana gumek i dotarcie tych zaworów, bo podejrzenie było że może zawór podgięło
Ostatnio zmieniony ndz gru 12, 2010 19:03 przez zbych144, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zaciągnął wody
to sie robi czujnikiem zegarowym, jesli motor rozebrany, a najwazniejszy jest pomiar cisnienia sprezania NA ZLOZONYM SILNIKU
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zaciągnął wody
nie placic pierwszemu:) auto nie naprawione nie zdiagnozowane,
co do drugiego fachury.. odradzam fachury to pozostalosc po komunie.. poszukaj dobrego i drogiego mechanika niekoniecznie pod domem
co do drugiego fachury.. odradzam fachury to pozostalosc po komunie.. poszukaj dobrego i drogiego mechanika niekoniecznie pod domem
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Zaciągnął wody
kolego po wodowaniu pierścienie do wymiany obowiązkowo
dlatego kopci bo pierścień zgarniający umarł
wiem to z autopsji wymień pierścienie i będzie chodziło o ile nie są porysowane tuleje
pozdrawiam
gregor553
dlatego kopci bo pierścień zgarniający umarł
wiem to z autopsji wymień pierścienie i będzie chodziło o ile nie są porysowane tuleje
pozdrawiam
gregor553
Zaciągnął wody
U mnie zaciągną wodę i jedynie przepływka padła. Po wysuszeniu silnika i całego dolotu włącznie ze wszystkimi połączeniami elektrycznymi i chodzi jakby nic nie było
Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410
Re: Zaciągnął wody
silnik nie wyglądał na ruszony, kopci bo nie chodzi na jednym i nie dopala ON jak odepnę przepływkę to troszkę lepiej chodzi, dlatego pytałem czy to może być usterka elektroniki
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zaciągnął wody
mk3 to VP wiec jak nie chodzinajednym to tylko mechanika
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Zaciągnął wody
co to za machenik co nawet zegara do kompresji nie ma bo chyba nie ma i nie mierzył skoro szukasz w elektronice... o czym tu mowa od tego trzeba zacząć
Zaciągnął wody
Ja w lesie po tych ulewach ostatnich, jeszcze przed śniegiem, w taką kałużę (jezioro) się wpakowałem i poprostu zaciągnął przez filtr powietrza i koniec
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zaciągnął wody
No w takim wypadku to raczej korby pogieło ,jak woda dostała sie nad tłokzbych144 pisze:Ja w lesie po tych ulewach ostatnich, jeszcze przed śniegiem, w taką kałużę (jezioro) się wpakowałem i poprostu zaciągnął przez filtr powietrza i koniec
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018