Dymienie na biało...pomoc o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam...mam golfa III i od czasu zakupu kopci na jasno niebiesko??może wiecie co może być przyczyna??
jeden mechanik mówi mi że to przyczyna turbiny, jeden że silnik do kapitalki a ostatni ze to końcówki wtrysków...
wiec teraz nie mam pojęcia co o tym wszystkim myśleć.
Dodam tylko że podobno w przewodach do turbiny są znaki oleju...przyspieszenie jak na 90km ma dobre tylko ubywa mi olej i to jest najgorsze...
po zrobieniu ponad tysiąca km ubyło mi prawie pół litra oleju:(
co to może być???????
proszę o pomoc:):):):
pozdrawiam....DZIĘKUJE:)
jeden mechanik mówi mi że to przyczyna turbiny, jeden że silnik do kapitalki a ostatni ze to końcówki wtrysków...
wiec teraz nie mam pojęcia co o tym wszystkim myśleć.
Dodam tylko że podobno w przewodach do turbiny są znaki oleju...przyspieszenie jak na 90km ma dobre tylko ubywa mi olej i to jest najgorsze...
po zrobieniu ponad tysiąca km ubyło mi prawie pół litra oleju:(
co to może być???????
proszę o pomoc:):):):
pozdrawiam....DZIĘKUJE:)
Ostatnio zmieniony ndz gru 12, 2010 00:54 przez piastowski88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jak dymi na biało po odpaleniu zimnego silnika,to niczym się nie przejmuj,bo to para wodna.
Jak spala olej,to wali na niebiesko.Jeśli tak nie kopci,to szukaj wycieku,skoro ubywa go
Jak spala olej,to wali na niebiesko.Jeśli tak nie kopci,to szukaj wycieku,skoro ubywa go

-
- Nowicjusz
właśnie o to chodzi że wali na jasno niebiesko i ubywa według mnie sporo oleju:(to mnie najbardziej wkurza:(
-
- Nowicjusz
tylko że nie ma wycieku nigdzie...zawsze rano jak jest zimny to kopci ze cały garaz mam w dymie, jak się rozgrzeje to mniej ale gdy dodam gazu to znowu i śmierdzi spalonym olejem:(
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
http://www.google.pl/custom?hl=pl&clien ... ej&spell=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz