złodzieje po kradzieży włączyli alarm i zamknęli auto
Moderator: VIP
Witam wczoraj wieczorem ktoś włamał mi się do samochodu , zginęła tylna półka z głośnikami ale w sumie to już przetrawiłam ,jednak nie daje mi spokoju fakt iż wracając z pracy otworzyłam auto i wyłączyłam alarm (centralny zamek +alarm) dojechałam do domu nawet nie zauważając że coś zginęło ,dopiero pod blokiem wysiadam a tu przykra niespodzianka...Czy ktoś może mi wytłumaczyć jakim cudem złodziej po dokonaniu kradzieży zamknął mi auto i załączył alarm ,wiem ,że to brzmi banalnie ale tak właśnie było i jakim cudem wszedł do auta (nie ma żadnych śladów włamania dosłownie nic) jakby ktoś miał drugi pilot (a zapasowy kluczyk był bezpieczny w domu) ma ktoś pomysł???
Może go w ogóle nie zamknęłaś.
www.proturbo.com.pl
Nie napisałaś koleżanko jakie auto, ale jeśli Mk3 albo Mk4, a Ty masz tylko alarm fabryczny to z tego co wiem to jest on sprzężony z centralnym zamkiem, który przecież można otworzyć nie tylko z pilota, ale też z kluczyka. Takim sposobem można auto otworzyć nawet i śrubokrętem, przy okazji wyłączając alarm. Zobacz czy przypadkiem nie masz pokiereszowanego zamka w drzwiach kierowcy.
Re: złodzieje po kradzieży włączyli alarm i zamknęli auto
ona nie zamknęła, złodziej się włamał i był tak miły, że z troski żeby ktoś jeszcze jej nie okradł zamknął auto za właścicielkę...trochę bez sensu ???daniel1d pisze:Może go w ogóle nie zamknęłaś.
wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)
właśnie jest to sensowne, widocznie bardzo chciał żeby właścicielka się nie zorientowała że coś zniknęło. Na jego miejscu też bym tak zrobiłkarolp85 pisze:ona nie zamknęła, złodziej się włamał i był tak miły, że z troski żeby ktoś jeszcze jej nie okradł zamknął auto za właścicielkę...trochę bez sensu ???daniel1d pisze:Może go w ogóle nie zamknęłaś.
Pzdr
Ja MK3 otwieram sznurowka z buta ^^ zajmuje to jakies 15-20 sec
(\X/)
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Takcaro86wlkp pisze:takos, pentelką za cyngla?
(\X/)
Witam
Mnie spotkalo cos niestety podobnego i tez nie moge sobie wyobrazic jak to sie stalo ! W moim golfie wyciagneli zapasowke i narzedzia z fantami nie uszkadzajac zadnego zamka, nic.. Na to zlozylo sie klika aspektow, mianowicie tej nocy musialem wylaczyc ori alarm, wiec zostal tylko seryjny - musialem bo kabelki mialy zwarcie i wlaczal sie co chwile w nocy.., wizyta u mechanika dzien pozniej naprawila sprawe, ale szok przezylem rano jak wsiadalem do auta, kiedy komputer zasygnaizowal mi otwarta klape bag. Byc moze nie zamknalem dokladnie, ale nie otwieralem baga przez 2 dni, a byc moze to jakis magik i wyczail moment ze alarm wylaczony... wniosek, nie znasz dnia ani godziny..
Mnie spotkalo cos niestety podobnego i tez nie moge sobie wyobrazic jak to sie stalo ! W moim golfie wyciagneli zapasowke i narzedzia z fantami nie uszkadzajac zadnego zamka, nic.. Na to zlozylo sie klika aspektow, mianowicie tej nocy musialem wylaczyc ori alarm, wiec zostal tylko seryjny - musialem bo kabelki mialy zwarcie i wlaczal sie co chwile w nocy.., wizyta u mechanika dzien pozniej naprawila sprawe, ale szok przezylem rano jak wsiadalem do auta, kiedy komputer zasygnaizowal mi otwarta klape bag. Byc moze nie zamknalem dokladnie, ale nie otwieralem baga przez 2 dni, a byc moze to jakis magik i wyczail moment ze alarm wylaczony... wniosek, nie znasz dnia ani godziny..
- yopablo_2007
- Nowicjusz
- Kontakt:
...W zeszłym roku na 21 00 miałem trening ... pojechałem pod stadion zgasiłem auto, wyjąłem panel z radia schowałem do schowka, wyszedłem z auta i zamknąłem go na centralny zamek + alarm .. przychodzę do auta po dwóch godzinach było już ciemno z daleka widziałem ze kontrolka włączonego alarmu mruga (czyli wszystko jest OK) wchodzę do auta a tam nie ma radia (haha panel też znikł) szyby całe tylko wkładki porozwalane z każdej strony .. złodziej wszedł do auta zabrał radio i kulturalnie po sobie autko zamknął ... alarm nie zadziałał mimo tego ze o auto wystarczyło sie oprzeć i alarm wył ... wniosek,panel zabierać zawsze ze sobą ...
Po latach eksploatacji wkładki zamków wyrabiają się i często można otworzyć samochód mając przy sobie ok. pięć różnych kluczyków vw. a w tylnej klapie jak zapcha zamek się pyłem to płaskim srubokrętem się obraca. Także trzeba pilnować stanu zamków bo to jest czesta przyczyna włamań do wnętrza. Stcyjka jest lepiej wykonana i ten sbosób na nią niedziała.
Kod: Zaznacz cały
Ja MK3 otwieram sznurowka z buta ^^ zajmuje to jakies 15-20 sec
Ale mi wniosek, od roku nie widziałem radyjka za ponad 2 tysia, a w plecaku został panel ...yopablo_2007 pisze: wniosek,panel zabierać zawsze ze sobą ...
chyba tylko na pamiątkę