Opada boczna szyba !

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Opada boczna szyba !

Post autor: mar_tec » śr gru 29, 2004 12:20

Próbowałem otworzyć szybę od strony pasażera i niestety coś się nie chce kręcić klamka od szyb :( tak jakby coś się zacięło.
Dzisiaj rano jadę do pracy i podczas jazdy szyba opada na dół :(
Jak to naprawić i co należy wymienić (jak się to zwie) i czy jest dostępne w sklepach. Mam dzieloną szybę. Czy pasują częsci od drzwi z szybą całościową? Poradzcie mi co mam zrobić i od czego zacząć. Przeciez są mrozy i nie mogę jeżdzić i szpanować otwartymi szybami. :panna:

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw gru 30, 2004 02:33

kupe zabawy tam jest jednym slowem, jakies linki prowadnice duperele, najlepiej cale nowe drzwi zalozyc a tak na serio to komplet tzn linki i te inne duperele to ok 40-50 zl nowy kosztuje

Awatar użytkownika
cyarnz
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cyarnz » czw gru 30, 2004 13:10

trzeba podregulowac linki od podnosnika. Przy mechanizmie korby jak sciagniesz tapicerke bedzie widac taki bialy plastik na koncu pancerza prowadzacego linke do mechanizmu korbki. Musisz te plasticzek jak dobrze pamietam troche wykrecic i sprawdzac czy jeszcze opada czy juz przestala

Shane84
Golf 2 D60
Golf 2 D60

Post autor: Shane84 » sob sty 22, 2005 02:20

tez tam mialem i to nie dwano pekla po prostu linka nie jest az tak duzo roboty. sprobuj sam to zrobic, sciagasz obudowe dzrzwi wyciagasz stary zestaw a instalujesz nowy i wszytsko jest OK koszt to jakies 40 zl w sklepie oczywiscie :helm:

Awatar użytkownika
mar_tec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mar_tec » sob sty 22, 2005 09:15

Dzięki za wszystkie porady, mialem urwaną linkę i zrobilem jak opisal SHANE84 i jest OK.

POZDRAWIAM

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”