Problem z silnikiem...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z silnikiem...
witam
mam w sumie 2 problemy...
odpalam na benzynie, pochodzi pare sekund, gubi powoli obroty i gaśnie. dodając gazu dusi go nie miłosiernie, nawet jak już jest ciepły, cały czas to samo. jechać pojedzie, ale praktycznie zero mocy i dusi, puszcze gaz to gaśnie.
druga sprawa, problem dotyczy jazdy na benzynie i na gazie. dodając delikatnie mocniej gazu, łapie nagle 400-500 obrotów więcej, auto przyspiesza może z 5km/h po czym obroty spadają w sumie to tych z przed dodania gazu. ogólnie auto bardzo słabiutkie.
ok 7-10 dni temu regulowałem gaz (tylko ręczna regulacja), wymiana filtru powietrza i gaz. pierwszy problem pojawił się chyba z 2-3 dni po regulacji (choć tego nie jestem pewien do końca, może szybciej) drugi problem jakieś 3 dni temu
mam w sumie 2 problemy...
odpalam na benzynie, pochodzi pare sekund, gubi powoli obroty i gaśnie. dodając gazu dusi go nie miłosiernie, nawet jak już jest ciepły, cały czas to samo. jechać pojedzie, ale praktycznie zero mocy i dusi, puszcze gaz to gaśnie.
druga sprawa, problem dotyczy jazdy na benzynie i na gazie. dodając delikatnie mocniej gazu, łapie nagle 400-500 obrotów więcej, auto przyspiesza może z 5km/h po czym obroty spadają w sumie to tych z przed dodania gazu. ogólnie auto bardzo słabiutkie.
ok 7-10 dni temu regulowałem gaz (tylko ręczna regulacja), wymiana filtru powietrza i gaz. pierwszy problem pojawił się chyba z 2-3 dni po regulacji (choć tego nie jestem pewien do końca, może szybciej) drugi problem jakieś 3 dni temu
Problem z silnikiem...
słuchaj problemem nie jest gaz czy tam jego regulacja. Problemem sa te mrozy ktore przyszły do nas .. Zbadaj iskre i czy gdzieś nie ma przebić bo wyglada na to ze marny prąd dostaje po prostu ..
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z silnikiem...
reset ECU nie zaszkodzi zrobić i sprawdzić co będzie na benzynie (pojeździj trochę bez przełączania na LPG)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Problem z silnikiem...
1.8 silnik, 90 koni
w takim razie problem pewnie tkwi w urwanym przewodzie wysokiego napięcia, który skleiłem taśmą klejącą
w takim razie problem pewnie tkwi w urwanym przewodzie wysokiego napięcia, który skleiłem taśmą klejącą
Problem z silnikiem...
Miał prawo gubić iskrę.
Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!
Problem z silnikiem...
No niby tak, ale przez 2 miesiące nie gubił...
polecicie mi jakieś bardzo dobre kable?
polecicie mi jakieś bardzo dobre kable?
Problem z silnikiem...
Reset pomógł, ale tylko z tym gaśnięciem na benzynie.
Teraz auto w ogóle nie jedzie... obroty są ale auto stoi w miejscu...
to już chyba nie wina kabli?
Teraz auto w ogóle nie jedzie... obroty są ale auto stoi w miejscu...
to już chyba nie wina kabli?
Problem z silnikiem...
Kable firmy Beru sa bardzo dobrej jakosci,ponoc jedne z najlepszych. Ale najpierw dobrze zdiagnozuj czy to na pewno kable.
Problem z silnikiem...
teraz już wiem, ślizgające sprzęgło...
jakie mniej więcej mogą być koszta części i wymiany?
jakie mniej więcej mogą być koszta części i wymiany?
Problem z silnikiem...
Sprzegło Luka ok 300PLN wymiana 250PLN
Jak by co to zapraszam do mnie na wymianę.
Jak by co to zapraszam do mnie na wymianę.
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "