octavia sdi który pin informuje że auto jedzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
koledzy potrzebuje informacji który z pinów we wtyczce komputera (na zdjęciu ) informuje komputer że auto jedzie
chodzi o przewód z nastawnika pompy do komputera a nie do licznika prędkości i kilometrów
sprawa jest dosyć dziwna auto pracuje nierówno i przerywa w niskich zakresach obrotów, po odpięciu impulsatora przestaje ale nie działa licznik bo wtyczka jest wyjęta (kombinowałem już z nastawnikem itp..)postanowiłem odciąć przewód informujący komputer o ruchu auta robiłem z kolega z forum taki numer w poprzednim tdi
chodzi o to aby chodziło tak jak po wyjęciu wtyczki impulsatora skrzyni biegów a licznik działał
chodzi o przewód z nastawnika pompy do komputera a nie do licznika prędkości i kilometrów
sprawa jest dosyć dziwna auto pracuje nierówno i przerywa w niskich zakresach obrotów, po odpięciu impulsatora przestaje ale nie działa licznik bo wtyczka jest wyjęta (kombinowałem już z nastawnikem itp..)postanowiłem odciąć przewód informujący komputer o ruchu auta robiłem z kolega z forum taki numer w poprzednim tdi
chodzi o to aby chodziło tak jak po wyjęciu wtyczki impulsatora skrzyni biegów a licznik działał
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
temat do zamknięcia pomógł wielki EDZIO dziękuję
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
to jak zadałeś pytanie i znasz odpowiedź to może sie podzielisz i w ten sposób jeszcze sie komuś przyda , bo bedzie w historii
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
to może podziel się info i wtedy się zamknie...
a jak już zdecydujesz się napisać to dopisz kod literowy silnika i rocznik żeby nie było wątpliwości...
a jak już zdecydujesz się napisać to dopisz kod literowy silnika i rocznik żeby nie było wątpliwości...
Re: octavia sdi który pin informuje że auto jedzie
Jasne nie ma sprawy nie odpowiadałem bo nikt się nie odzywał w tym temacie silnik SDI AQM
jest to pin nr 20 a kabel niebiesko-biały pierwszy z lewej w górnym rzędzie na zdjęciu po jego odcięciu drgawki ustąpiły tak jak po odpięciu impulsatora , licznik działa co dziwne auto nie szarpie przy zmianie biegów tak jak się to działo po wypięciu impulsatora
Pozdrawiam
jest to pin nr 20 a kabel niebiesko-biały pierwszy z lewej w górnym rzędzie na zdjęciu po jego odcięciu drgawki ustąpiły tak jak po odpięciu impulsatora , licznik działa co dziwne auto nie szarpie przy zmianie biegów tak jak się to działo po wypięciu impulsatora
Pozdrawiam
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
panowie a jaki to będzie pin w alh dołączam opis pinów kompa ? mam sztywne i drgania są pozbede sie raz na zawsze dodam ze nie widzę biało niebieskiego tam
Re: octavia sdi który pin informuje że auto jedzie
a może ktoś wie który to kabel lub pin przy 1.9 tdi AHF 110 koni 1998r ale w octavi
[img]http://freeisoft.pl/wp-content/uploads//nowe-avatar-13.gif[/img]