Od jakiegos czasu zauwazylem (moja zona tez, ale myslala ze to koncowka paliwa w baku

Przy tym nie ma zadnych specjalnych dodatkowych efektow dzwiekowych. Po prostu nie przyspiesza jak powinien.
Co moze byc przyczyna?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Moze juz zapchany katalizator...... ale moze byc wiele przyczyn......za malo informacjifrancmuz pisze:[Golf III, 1994, 1.6 benzyna]
Od jakiegos czasu zauwazylem (moja zona tez, ale myslala ze to koncowka paliwa w baku) ze kiedys zwawy Golf III stal sie ostatnio mulowaty. Czuc to szczegolnie przy probie gwaltowniejszego docisniecia pedalu gazu - po prostu reaguje jakby z opoznieniem. Tak jakby musial dojsc do pewnej predkosci (obrotow?) i dopiero wtedy zaczyna przyspieszac "w rytm dociskanego gazu"/
Przy tym nie ma zadnych specjalnych dodatkowych efektow dzwiekowych. Po prostu nie przyspiesza jak powinien.
Co moze byc przyczyna?
i ja się z tym zgadzamtomekzabrze pisze:Moze juz zapchany katalizator
też prawda - napisz przebieg, czy masz gaz, czy coś już z układem zapłonowym robiłeś, czy dzieje się tak na zimnym na ciepłym silniku czy zawsze itp. czy podpinałeś do kompa i sprawdzałeś błędytomekzabrze pisze:za malo informacji
Uszczelka pod głowicą się się "nie zasklepia" - tam jest zaduże ciśnienie. Twój problem może mieć związek z uszkodzeniem tej uszczelki. Trzeba by zmierzyć ciśnienie sprężania. Jak teraz u Ciebie ze zużyciem oleju i ubytkiem płynu (jak były to napewno dalej są tylko w jakich ilościach)?francmuz pisze:nieszczelnosci sie juz zasklepily i nie ma sensu tego rozkrecac (chodzilo mu o podkladke pod glowica)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 90 gości