Temperatura wariuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura wariuje
Mam problem mały i nie wiem tak szczerze co z tym już może być, a mianowicie temp. w moim golfiku wariuje. mam golfa III 1.4 95 rok. i jak nim jeżdżę to temp. wcale sie nie podnosi lub podniesie się o max. 2 malutkie kreseczki ( podobne do kresek rezerwy) a natomiast jak postoi chwile np. na światłach to tak po 3-4 min robi się odrazu 70 ale tylko gdy stoi a nie podczas jazdy. Co może być nie tak proszę o rady. z góry dziękuje.
- MruCay
- Mały gagatek
- Kontakt:
Temperatura wariuje
Gotuje się?? Wywala wodę?? Kiedyś było inaczej z temperaturą?? Ja bym się zbytnio nie przejmował, jeżeli nie wywala wody. Ale możesz zawsze czujnik wymienić dla świętego spokoju.
WOLNOŚĆ = WEBER
vw-oldschool.pl
vw-oldschool.pl
Temperatura wariuje
wlaśnie że nic się nie dzieje woda w normie, nie gotuję się a z temp chyba wczesniej bylo inaczej bo nie zwracalem na to az takiej uwagii tylko teraz, i jeszcze dlugo musze czekać zeby mieć cieple powietrze w samochodzie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Temperatura wariuje
tak i to zdecydowanie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Temperatura wariuje
a jaka może być cena nowego termostatu ? i płynu chłodniczego? i ile wg muszę tego płynu kupić ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Temperatura wariuje
matix20x, wahler ok 35 zeta i tego kup tu masz oznaczenie jego 4264.84D a 5 płynu o ile pamietam powinna starczyć
Temperatura wariuje
Mam pytanie panowie kto wie ile powinno być płynu w chłodnicy golfa 2 1991r. 1.6 benzyna. Z góry dziękuje...
Re: Temperatura wariuje
Ja do swojego mk III kupiłem 5l za 35zł petrygo i akurat starczyło.Damek8909 pisze:Mam pytanie panowie kto wie ile powinno być płynu w chłodnicy golfa 2 1991r. 1.6 benzyna. Z góry dziękuje...
Pan Bóg dał nam nogi po to, żebyśmy mogli dojść tam, gdzie nie dojedziemy na glebie.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Temperatura wariuje
Damek8909, 6 litrów
matix20x, wg tego katalogu nie pasuje do silnika ABD http://e-autoparts.pl/catalog/termostat ... th=700_702" onclick="window.open(this.href);return false; ale w praktyce może być różnie najlepiej przymierzyć. Ale podstawowa sprawa, nie żądaj sprawdzania części jeśli nie byłeś łaskaw podać typu silnika - regulamin się kłania, podanie pojemności nie wystarcza, ponadto dałem ci przykład jednego z setek katalogów w internecie, ktoś ma Tobie szukać?
matix20x, wg tego katalogu nie pasuje do silnika ABD http://e-autoparts.pl/catalog/termostat ... th=700_702" onclick="window.open(this.href);return false; ale w praktyce może być różnie najlepiej przymierzyć. Ale podstawowa sprawa, nie żądaj sprawdzania części jeśli nie byłeś łaskaw podać typu silnika - regulamin się kłania, podanie pojemności nie wystarcza, ponadto dałem ci przykład jednego z setek katalogów w internecie, ktoś ma Tobie szukać?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.