Ja tarcze i klocki wymieniałem w listopadzie 2009 na dzień dzisiejszy nie są zużyte, a problem pojawił sie w lipcu 2010. Rozmawiałem z mechanikiem i mówi że to może przegób na półosi, tylko jeszcze nie wie czy wew czy zewnetrzny, dziś bedę to sprawdzałKrisXP pisze: KrisXP » 22 lis 2010 15:33
Podczas wizyty u mojego mechanika stwierdziliśmy też klocki ja
Stuki w lewym kole dziwne niestandardowe...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
L
Kodix
Kolegokodix13, chcę tylko potwierdzić to co mówił mechanik,miałem identyczne objawy w firmowym samochodzie tzn.wyczuwalne drgania zwiększające się przy jechaniu na łuku w prawo wraz ze wzrostem prędkości,raz drgania były większe raz mniejsze a winowajcą był właśnie przegub wewnętrzny a dokładnie prawy.
-
- Nowicjusz
PANOWIE...!!!! ALE NUMER...!!!!
PRAGNE POINFORMOWAĆ ZE TO NIE KOŁO, TYLKO SRODKOWY TŁUMIK OCIERAŁ O OSŁONE W KTÓREJ JEST GUMA .
GUMA POPROSTU SPARCIAŁA I TŁUMIK OCIRAŁ O TĄ METALOWĄ OBEJME, A JA MYŚLAŁEM ZE TO KOŁO , POPROSTU DZWIĘK PRZENOSIŁ SIĘ DO PRZODU PO PRAWEJ STRONIE, SAM NIE MOGE W TO UWIERZYĆ ZE TO TŁUMIK.
NA DODATEK WSZYSCY MECHANICY TWIERDZILI ZE TO KOŁO, ALE MAM SUPER FACHOWCA I GORĄCO BYM GO POLECIŁ
ZNAM CHŁOPAKA OD 15 LAT, SZKODA ZE NA SAMYM POCZĄTKU NIE POJECHAŁEM DO NIEGO...
Panowie sprawdzcie to....
PRAGNE POINFORMOWAĆ ZE TO NIE KOŁO, TYLKO SRODKOWY TŁUMIK OCIERAŁ O OSŁONE W KTÓREJ JEST GUMA .
GUMA POPROSTU SPARCIAŁA I TŁUMIK OCIRAŁ O TĄ METALOWĄ OBEJME, A JA MYŚLAŁEM ZE TO KOŁO , POPROSTU DZWIĘK PRZENOSIŁ SIĘ DO PRZODU PO PRAWEJ STRONIE, SAM NIE MOGE W TO UWIERZYĆ ZE TO TŁUMIK.
NA DODATEK WSZYSCY MECHANICY TWIERDZILI ZE TO KOŁO, ALE MAM SUPER FACHOWCA I GORĄCO BYM GO POLECIŁ
Re: Stuki w lewym kole dziwne niestandardowe...
W poniedziałek pojadę się przekonać, ale skoro u Ciebie taka sprawa się pojawiła to penie jest to, powiedz czy orientujesz się jaki koszt jest takiej wymiany?eles pisze:Kolegokodix13, chcę tylko potwierdzić to co mówił mechanik,miałem identyczne objawy w firmowym samochodzie tzn.wyczuwalne drgania zwiększające się przy jechaniu na łuku w prawo wraz ze wzrostem prędkości,raz drgania były większe raz mniejsze a winowajcą był właśnie przegub wewnętrzny a dokładnie prawy.
Kodix
Cieszymy się razem z Tobą ale Twój problem odbiega nieco od naszego, u mnie występują bicia a nie tarcia. Koła inne, opony nowe, łaczniki nowe, amory nowe, gumy drążków nowe, tarcze i klocki przebieg 30 tyś. A stuki nie ustają, więc przegub jest największym podejrzanym. Mam nadzieje że moje drążenie tematu doprowadzi w końcu do zlikwidowania usterki w naszych autkach .Pzdrmariuszhajduk pisze:PANOWIE...!!!! ALE NUMER...!!!!
Kodix
-
- Nowicjusz
Koszt takiej wymiany to max 50 zł. ja u znajomego zrobiłem to za 35 zł wymiana jakiejś metalowej obręczy wraz z gumą...
Naprawdę warto sprawdzić, bo będziesz ładował kasę w koło bez sensu...
Pozdrawiam
Naprawdę warto sprawdzić, bo będziesz ładował kasę w koło bez sensu...
Pozdrawiam
Na przeglądzie diagnosta stwierdził że przegub zewnętrzny się tak zachowuje.
Mój mechanik ze wewnetrzny
Podobno jeszcze kula prawego wahacza mam do zrobienia,ale to nie powinno mieć to takiego wplywy jak przegub czy tarcza hamulcowa.
3 fachowców siedziało już w kanale pod moim autem ale raczej żaden nie szarpał za tłumik.
Też sprawdzę.
Mój mechanik ze wewnetrzny
Podobno jeszcze kula prawego wahacza mam do zrobienia,ale to nie powinno mieć to takiego wplywy jak przegub czy tarcza hamulcowa.
3 fachowców siedziało już w kanale pod moim autem ale raczej żaden nie szarpał za tłumik.
Też sprawdzę.
w naszym przypadku nie jest to tłumik, przegub wew. , mój mechanik też to potwierdził W następnym tygodniu jak tylko mróz zelżeje jadę z nim do mechaniku...
Kodix
słuchajcie jest nowość w tej sprawie, a mianowicie jeden z mechaników uznał że przyczyną stuków są jakieś satelitki w skrzyni biegów....ktoś coś rozumie?
Kodix
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
kodix13 pisze:słuchajcie jest nowość w tej sprawie, a mianowicie jeden z mechaników uznał że przyczyną stuków są jakieś satelitki w skrzyni biegów....ktoś coś rozumie?
dyfer. Pewnie chodzi mu o nity. Ale czy to to to by trzeba było rozebrać skrzynie.
Pzodro.
ZC
Bylem,widziałem, a mianowicie mechanik pokazał mi olej ze skrzyni, (gesty i jak się nim pomiesza jest kolor stalowego, podobno się kończy układ różnicowy) co o tym myślicie...
Kodix