Zbiorniczek wyrównawczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zbiorniczek wyrównawczy
Witam kolegów, elektryka nie jest moją mocną stroną więc mam kilka pytań. Na jakiej zasadzie działa czujnik w zbiorniczku wyrównawczym w moim autku? po odpięciu wtyczki oraz po zwarciu kabli na blacie nie zapala się żadna kontrolka, rozumiem że jest to czujnik od poziomu płynu ? bo różnie słyszałem, mowa o Golf III AAZ. Pozdrawiam !
Zbiorniczek wyrównawczy
coś w temacie ... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=275935" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Zbiorniczek wyrównawczy
Problem podobny, nawet przy pustym zbiorniczku nie pali się kontrolka ostrzegawcza, po zmostkowaniu wtyczki dalej nic.
- powertrain
- Ma gadane
Re: Zbiorniczek wyrównawczy
jak najbardziej jest właśnie od poziomu płynu,jeżeli jest uszkodzony czujnik to zworka nic nie pokaże....jest po to aby sygnalizować brak wody w obiegu np jak ci uszczelka puści pod głowicą i pójdzie płyn w olej albo na zewnątrz,,,,,,jezeli zacznie mrugać kontrolka na zegarach a po nagrzaniu i wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu nie mruga tzn że cos się dzieje i lepiej obadaj temat dokładnie
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zbiorniczek wyrównawczy
Ale pleciesz...powertrain pisze:płynu,jeżeli jest uszkodzony czujnik to zworka nic nie pokaże

Przecież czujnik jest w zbiorniczku,a zewrzeć trzeba piny w odpiętej kostce (wtyczce),czyli zamknąć obwód...
karol8114, Ty przypadkiem nie modziłeś coś z zegarami,czy mi się wydaje? Tam chyba siedzi przyczyna...

Zbiorniczek wyrównawczy
Zegary raczej od 17 lat nie były ruszaneMichał_1977 pisze:Ty przypadkiem nie modziłeś coś z zegarami,czy mi się wydaje? Tam chyba siedzi przyczyna...