Mam pytanie o kokolektor wydechowy do Golfa mk1 G60.
Wsadziłem silniczek PG do swojego mk1 i nie wiem, czy rórki firmy Ta Technix będą pasowały.
Mam możliwość kupna b. tanio takich od mk2/corrado:
ale nie wiem czy wszystko podejdzie bez większych modów.
Mechanizm zmiany biegów na linki wsadzony mam od spodu no i jest jeszcze stabilizator.
Przypuszczam że trzeba będzie zrobić kolanko pod stabilizator, ale może się myle , bo nie wiem jaka jest różnica w długości między mk2 a mk1.
Za wszystkie informacje z góry dzięki.
pozdrawiam
kolektor TaTechnix do mk1 g60
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ja u siebie mam podobny kolektor tylko firmy Raceland , otwory na szpilki nie były idealnie spasowane i trzeba było troche naciągać kolektor przy przykręcaniu. Jak już sobie z tym poradziłem to coś mi zaczęło stukać , okazało się że to kolektor wali o stabilizator mimo, że normalnie jest jakieś 2cm nad stabilizatorem to przy jeździe silnik trochę chodzi i stąd te stukanie. ALe sobie już z tym poradziłem , wywalając stabilizator
ok. dzięki. odpuszczam. Patrzyłem na taki od mk1 ale na wyjściu ma 48mm więc lipa. Od czego może podejść, a żeby na wyjściu miał 55 -60mm?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mozemy wykonac dowolny kolektor wydechowy z nierdzewki. gwarantowany przyrost potwierdzony wynikami z hamowni