Dowodzi totego ze wieksze tloki potrzebuja mocniejszego walka.
Z informacji jakie znalazlem w necie wynika to co napisalem wyzej.
kto modzi pompy do AAZ na 10,11 mm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
choć to nic nie wnosi do tematu
no to teraz znalazłeś w necie info że nie jest takglus pisze:Dowodzi totego ze wieksze tloki potrzebuja mocniejszego walka.
Z informacji jakie znalazlem w necie wynika to co napisalem wyzej.
superkasztan, z jakiego 1.6 miałeś pompę - bazę?
glus, wałek zmienia się na grubszy w silnikach z bezpośrednim wtryskiem - tam pompa ma ciężej bo są wysokie ciśnienia otwarcia wtryskiwaczy.
glus, wałek zmienia się na grubszy w silnikach z bezpośrednim wtryskiem - tam pompa ma ciężej bo są wysokie ciśnienia otwarcia wtryskiwaczy.
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
Wałek zostaje stary,
wszystko od sprzęgieł-ka krzyżykowego jest wymienione na to z pompy 1.9
Z pewnością napęd jest słabszy ale daje radę.
Ni zobaczyłem że jest więcej odpowiedzi
Nie wiem co to była za baza, bo pompę robił Trochim, dla mojego kumpla, on na niej jeździł potem leżała z rok w garażu na ziemi.
Jak ją dostałem i założyłem to się zmieliła. Więc wyjołem to co się uszkodziło i założyłem nowe też z tdi.
Mam jeszcze inne pompy, z CY 70 km i z SB
Chcę zrobić sobie jakąś solidną pompę. Sprężarkę mam t-3 teraz założoną i w porównaniu z t-2 to jest delikatne rozczarowanie. Na autostradę t-3 jest oki, tyle że co z tego jak nie można za długo jechać na pełnym bucie. Fajnie się zbiera od 3 biegu, a na T-2 był but od jedynki od samego startu.
Mam do założenia jeszcze intercooler z jumpera, i wiem że lag jeszcze bardziej urośnie.
Zastanawiam się czy przy takich przeróbkach i mieszaniu pompm 1,6 + 1,9 nie trzeba przerabiać też tej dźwigienki ?? jak to robią w m-tdi??
W związku z dużą falą tłoczek ma większy skok i czy ten regulator dawki to ogarnia odpowiednio ??
Jeszcze pytanie które już gdzieś zadawałem, jaką wartość wyprzedzenia wtrysku ustawić przy takiej pompie ??
Wczoraj wyjąłem wtryski, niedawno ustawiane wszystkie otwierały się przy 130
Oddałem je do poprawy.
Możliwe że tak siadły ??
Bo wszystkie równiutko miały tę samą wartość otwarcia.
Mówiłem mu że ma ustawić na 160 a tu
Założyłem jakieś znajdy co się otwierały przy 160 i od razu lepiej
Jak założę
Pozdro
wszystko od sprzęgieł-ka krzyżykowego jest wymienione na to z pompy 1.9
Z pewnością napęd jest słabszy ale daje radę.
Ni zobaczyłem że jest więcej odpowiedzi
Nie wiem co to była za baza, bo pompę robił Trochim, dla mojego kumpla, on na niej jeździł potem leżała z rok w garażu na ziemi.
Jak ją dostałem i założyłem to się zmieliła. Więc wyjołem to co się uszkodziło i założyłem nowe też z tdi.
Mam jeszcze inne pompy, z CY 70 km i z SB
Chcę zrobić sobie jakąś solidną pompę. Sprężarkę mam t-3 teraz założoną i w porównaniu z t-2 to jest delikatne rozczarowanie. Na autostradę t-3 jest oki, tyle że co z tego jak nie można za długo jechać na pełnym bucie. Fajnie się zbiera od 3 biegu, a na T-2 był but od jedynki od samego startu.
Mam do założenia jeszcze intercooler z jumpera, i wiem że lag jeszcze bardziej urośnie.
Zastanawiam się czy przy takich przeróbkach i mieszaniu pompm 1,6 + 1,9 nie trzeba przerabiać też tej dźwigienki ?? jak to robią w m-tdi??
W związku z dużą falą tłoczek ma większy skok i czy ten regulator dawki to ogarnia odpowiednio ??
Jeszcze pytanie które już gdzieś zadawałem, jaką wartość wyprzedzenia wtrysku ustawić przy takiej pompie ??
Wczoraj wyjąłem wtryski, niedawno ustawiane wszystkie otwierały się przy 130
Oddałem je do poprawy.
Możliwe że tak siadły ??
Bo wszystkie równiutko miały tę samą wartość otwarcia.
Mówiłem mu że ma ustawić na 160 a tu
Założyłem jakieś znajdy co się otwierały przy 160 i od razu lepiej
Jak założę
Pozdro
Somewhere in Nowhere