1Y-jak ustawić początek wtrysku ???

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » wt lis 23, 2010 20:29

Witam,
problem dotyczy seata inca z silnikiem 1.9D( (1Y) który występuje chyba we wszystkich samochodach koncernu VAG)
Pompa wtryskowa jest po części elektronicznie sterowana i można się z nią połączyć przez vaga. Teraz pojawia się pytanie - jak ustawić początek wtrysku ,zegarem czy vagiem, jakie mają być parametry ustawienia,gdzie można je znaleźć ?? Przepatrzyłem forum i nie tylko to forum al nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytania .Może ktoś z was mi pomoże :pub:

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt lis 23, 2010 20:33

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211169" onclick="window.open(this.href);return false; dużo chłopaki napisali o tym .. w tematach jakie tam znajdziesz :bigok:

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » wt lis 23, 2010 21:23

dzięki za link ,ale czytałem już te tematy i niema tam żadnych konkretnych danych jak ustawić to ustrojstwo

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » wt lis 23, 2010 23:46

S1BART1 pisze:dzięki za link ,ale czytałem już te tematy i niema tam żadnych konkretnych danych jak ustawić to ustrojstwo
Vagiem nic nie ustawisz ,ani w tdi ,ani tym bardziej u ciebie .Nie dowiesz się niestety jak ustawić twoją półelektroniczną (na twoje nieszczęście ,bo to wyjatkowo nie udany wynalazek )pompę ,bo tego chyba nikt nie wie

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » wt lis 23, 2010 23:54

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1196793.html" onclick="window.open(this.href);return false; zerknij jeszcze Tu .... Sztomel podpowiada do kogo zagadać w sprawie pompy ... i 3mam kciuki by Ci się udało :pub:

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » śr lis 24, 2010 20:43

Po dzisiejszych walkach sprawy maja się tak:
po wizycie u zaprzyjaźnionego pompiarza dowiedziałem się że do pompy BOSCHa o nr 0 460 484 127 (taka jest właśnie w aucie) wychodzi że statycznie powinna być ustawiona na 0.88 do 0.92 Pompę ustawiłem w/g wskazówek i zobaczymy co będzie jutro rano. Meczy mnie tylko jedna sprawa ,po ustawieniu pompy na 0.90 wychodzi na to że trzpień blokujący pompę wchodzi bardzo ciasno w miejsce blokowania (wał na znakach,wałek zablokowany) a koło pompy jest "ustawione do tyłu" czyli odwrotnie do obrotów silnika ,oznacza to że zapłon jest opóźniony , nie jestem pewien tego ustawienia bo skoro auto nie zapala na zimnym silniku to zapłon powinien być przyśpieszony,nic jutro się wszystko okaże

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”