[mk2] Zapieczony wastegate w kkk24
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wojtek0231
- Ma gadane
Michał_1977, otwiera się przy 0,5 czy 0,6 ale nie o to mi chodzi. Wcześniej jak tylko go rozruszałem i dmuchnąłem kompresorem to otworzył się i ciśnienie trzymało go w pozycji otwartej a teraz makaron nie trzyma ciśnienia. Jak mu psiuknę przypuśćmy 0,7 bara to otworzy się i po chwili powoli się zamyka (na fotce w poprzednim poście zaznaczyłem którędy uchodzi powietrze)jak mu nie dopuszczam ciśnienia a więc tak ma być cz tak ma nie być? 

Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
No to pozamiatane...
Jeszcze jedno-jak cały czas podajesz ciśnienie np.0,5 bara to trzyma,czy popuszcza,bo nie wiem,czy dobrze zrozumiałem?
Jeżeli cały czas podając ciśnienie zawór zamyka się,to jest coś nie halo,ale jak trzyma ,to zakładaj go i będzie git.

Jeszcze jedno-jak cały czas podajesz ciśnienie np.0,5 bara to trzyma,czy popuszcza,bo nie wiem,czy dobrze zrozumiałem?

Jeżeli cały czas podając ciśnienie zawór zamyka się,to jest coś nie halo,ale jak trzyma ,to zakładaj go i będzie git.
- wojtek0231
- Ma gadane
Jak cały czas dmucham to jak najbardziej trzyma ale tak czy siak to turbinkę dziś zamontowałem i wszystko to co dostałem leżąc na glebie. Jeszcze trochę pierdół zostało poskręcać stojąc wygięty na nogach ale to już pryszcz.
Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc a w szczególności dla Michał_1977, i t0mal,
ja stawiam.
Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc a w szczególności dla Michał_1977, i t0mal,

Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!

- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Czyli wszystko jest w porządkuwojtek0231 pisze:Jak cały czas dmucham to jak najbardziej trzyma

Pozdrawiam

- powertrain
- Ma gadane
Re: [mk2] Zapieczony wastegate w kkk24
podepnę się na chwilkę. bo problem mam taki, że po załozeniu wskaznika moje turbo dmuchało na drugim biegu przy 60km/h z hamulcem i gazem w podłodze 1.4bara ,napisałem o tym ,koledzy odpisali że zawór zapieczony w pozycji zamknietej albo pół zamkniętej ale wczoraj założyłem IC i nagle ciśnienie spadło do 1bar,,,,,,wszystko poskładane z precyzją i do 1bara wskazówka wskaznika szybko się podnosi(dodam że dawka zwiększona) i staje na jedynce chociaż auto dalej się zbiera .... chociaż że obieg sie zwiększył nie powinno byc takich strat raczej......teraz pytanko do was ??????mogło się tak stać nale że zawór sie odblokowal i stoi w pozycji otwartej/?? wiem powinienem to rozebrać i zobaczyć ale brak czasu., a może za duża gęstość zimnego powietrza i za malo ropy ?? może znów troszkę podkręcić paliwo??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
K-14 to mała suszarka i może mieć problem z napompowaniem większego ciśnienia,tym bardziej,że silnik 1,9 ma większą średnice cylindrów i większy skok tłoka,czyli pojemność,a tym samym większe zapotrzebowanie na powietrze.powertrain pisze: chociaż że obieg sie zwiększył nie powinno byc takich strat raczej
Jaki masz IC,bo może być tak,że do ICka ciśnienie jest wyższe,a za ICkiem rozpręża się...
Zbiera się tak samo,a może nawet lepiej,ponieważ IC służy nie tylko po to,żeby silnika nie ugotować,ale także po to,żeby cząsteczki powietrza stygnąc,zagęszczały się,czyli przykładowo przy ciśnieniu 1 bar możesz mieć taką samą ilość tlenu,co wcześniej bez IC przy ciśnieniu 1,4 barapowertrain pisze:do 1bara wskazówka wskaznika szybko się podnosi(dodam że dawka zwiększona) i staje na jedynce chociaż auto dalej się zbiera

Fusy poproszę...powertrain pisze:mogło się tak stać nale że zawór sie odblokowal i stoi w pozycji otwartej/?

A no właśniepowertrain pisze: wiem powinienem to rozebrać i zobaczyć ale brak czasu

- powertrain
- Ma gadane
Witam mam KKK 24 i WG mi się zacina chodzi ale nei tak jak powinno a że chodzi to może dałoby się je rozruszać?
Dlaczego uważam że działa ale nie tak jak powinno?:
jak depnę dobrze na jedynce potem 2 depniecie 3 depniecie 4 depniecie 5 depniecie to:
na jedynce dojdzie do 1,4bara na dwójce 1,6bara, trójce tak samo, czwórce 1,5bara, piątce 1,4-1,5 bara
jak depnę na 4 bądz 5 biegu z obrotów 2k to turbo wkręci się do 0,9-1,1 do końca skali obrotomierza i więcej nie będzie pompować a dym z rury idzie nadal
gdzie lac WD a gdzie dmuchać bez wyciągania turba.
mogę wykręcić tą śrubę którą ustawia się doładowanie i tam wlać WD czy niewolno jej wykręcać bo coś tam spadnie lub po prostu się nie da jej odkręcić do końca.
Wlewać WD do rurki która idzie od turbiny zimnej połowy do WG?
gdzie dmuchać?
Dlaczego uważam że działa ale nie tak jak powinno?:
jak depnę dobrze na jedynce potem 2 depniecie 3 depniecie 4 depniecie 5 depniecie to:
na jedynce dojdzie do 1,4bara na dwójce 1,6bara, trójce tak samo, czwórce 1,5bara, piątce 1,4-1,5 bara
jak depnę na 4 bądz 5 biegu z obrotów 2k to turbo wkręci się do 0,9-1,1 do końca skali obrotomierza i więcej nie będzie pompować a dym z rury idzie nadal
gdzie lac WD a gdzie dmuchać bez wyciągania turba.
mogę wykręcić tą śrubę którą ustawia się doładowanie i tam wlać WD czy niewolno jej wykręcać bo coś tam spadnie lub po prostu się nie da jej odkręcić do końca.
Wlewać WD do rurki która idzie od turbiny zimnej połowy do WG?
gdzie dmuchać?
Jest: VW Golf II GTD 1.9 AAZ 75KM/150Nm@180KM/357Nm (TD04-13T-4 + Składak Arwama:11mm)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=583227 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Było: VW Golf II TD 1.6 JR 70KM@120KM GovMod, TimingMOD, LDA*180, KKK24=1.4Bar
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=583227 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
dla mnie dmucha 0,8 normalnie, po 2 startach coś się zacina i dmucha do 0,4 max wtedy, tez mam WG zacinające się? zaznaczę że problem występuje po depnięciu a luzy na turbo są minimalne małowyczuwalne
moje bejbe http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=400916
z jakiego materiału jest zrobiona ta membrana bo nie wiem jakim środkiem mogę ją potraktować:
- środek do czyszczenia gaźników
- WD
- czy jeszcze czymś słabszym?
- środek do czyszczenia gaźników
- WD
- czy jeszcze czymś słabszym?
Jest: VW Golf II GTD 1.9 AAZ 75KM/150Nm@180KM/357Nm (TD04-13T-4 + Składak Arwama:11mm)