Stuki przy klamce otwierającej przednie drzwi.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Od strony pasażera zauważyłem że coś się cyba poluzowało. Zbadałem skąd dochodzą trzaski i okazuje się że gdy uderzę lekko w klamkę otwierającą drzwi - ta obok podnośnika szyb (wewnątrz) to coś wyraźnie stuka w środku. Co to może być i jak się dobrać do klamki czy trzeba rozbierać całe poszycie drzwi?
dzięki
dzięki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=175564" onclick="window.open(this.href);return false;
Zauważyłem, że gdy 'naprężę' klamkę czyli gdy otwieram drzwi i jest ona wysunięta do wewnątrz mogę stukać pukać w nią i nic cisza! Jednak gdy stukam w klamkę znajdującą sięw pozycji nazwijmy to niefachowo 'normalnej' zwyczajnie stuka coś za klameczką wewnątrz. Czy samemu można bezpiecznie zdemontować klameczkę zgodnie z opisem w necie i nie urwę linki otwierającej drzwi?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
nie urwiesz,poprostu jak zdejmiesz tapicerke to odepnij taki "haczyk" od pokrycia drzwi i ladnie wszystko pojdzie.
Sorki że odgrzebuję temat jednak problem powrócił. Zaczęło lekko stukać (znowu) z klamki wewnętrznej otwierającej drzwi. Czy aby wyjąć tą klamkę muszę demontować aż całą tapicerkę? Czy uda się jakoś inaczej do niej dostać i ewentualnie coś zaizolować aby było wreszcie cicho? Ktoś mi podpowiedział że tak łatwo nie będzie, że niby trzeba demontować całą tapicerkę drzwi i dopiero potem wyciągać klamkę.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Odkręcasz uchwyt drzwi, śrubki na dole tapicerki ( przednie drzwi 3, jeśli tylne to 2 ) i ciągniesz do siebie cały płat. wyskoczy ze spinek i masz rozebrane w 5 minut. Następnie przytrzymując go kolanem przy drzwiach, jedną ręką ciągniesz klameczkę jakbyś chciał otworzyć drzwi a drugą ręką wychaczasz z niej linkę zamka.
Masz wszystko jak na dloni, sprawdzasz, skałdasz w odwrotnej kolejności.
Masz wszystko jak na dloni, sprawdzasz, skałdasz w odwrotnej kolejności.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
A czy samej góry tego pastiku w którym zamocowana jest klamka nie można djąć oddzielnie bez tapicerki?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Jakby się dało to byśmy Ci to powiedzieli.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Stuki przy klamce otwierającej przednie drzwi.
Rozwalają mnie takie pytaniaharvard pisze:A czy samej góry tego pastiku w którym zamocowana jest klamka nie można djąć oddzielnie bez tapicerki?
Uwierz, nikt sobie roboty nie lubi dodawać, jakby się dało to nikt by nie rozbierał...