Witam !
Mam problem z czujnikiem oleju. Golf IV, silnik 115 KM PD. Od pewnego czasu pojawił mi się na FIS-ie komunikat olsensor werkstatt !. Podłączyłem VAG-a i jest błąd :
Address 17 -------------------------------------------------------
Controller: 1J0 920 822 C
Component: KOMBI+WEGFAHRS. BOO V22
Coding: 07144
Shop #: WSC 00000
Ident.-Nr. WEGFAHRS.:VWZ6Z0X1310615
1 Fault Found:
00534 - Engine Oil Temperature Sensor (G8)
29-00 - Short to Ground
Pytałem w sklepie o czujnik temperatury oleju i facet mi powiedział, że taki czujnik nie występuje a ja nie wiem gdzie on jest. Proszę o podpowiedź gdzie go znajdę.
Błąd występuje w adress 17 czyli w liczniku. Przekodowałem go jakieś pół roku temu aby uaktywniła się kontrolka pasów i wszystko było OK. Nie wiem czy ma to coś wspólnego.
Proszę o pomoc. poczytałem trochę o tym błędzie i mam mętlik może mi ktoś pomoże ?
Czujnk temperatury oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Czujnk temperatury oleju
Czujni temperatury oleju g8 jest pod miską olejową - jak ściągniesz osłonę silnika dolną to od razu go zobaczysz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Czujnk temperatury oleju
Przynajmniej w ALH tak jest, że czujnik w misce pełni dwie funkcje temperatury i poziomu oleju.depo pisze:Czy to jest ten sam co od poziomu oleju taki szeroki płaski ?
Zobacz na podstawie filtra oleju, jeśli jest jeden czujnik, to jest to czujnik ciśnienia oleju i czujnik temperatury masz w misce olejowej, jeśli dwa to któryś z tych dwóch jest czujnikiem temperatury.
Czujnk temperatury oleju
italiano_83 - dziekuję za podpowiedź już mam jasność. Pewnie będzie tak jak piszesz bo mam tylko jeden czujnik przy filtrze. Pogoda jest jaka jest a tam jest zwarcie do masy. No bez kanału się nie obejdzie - DZIĘKI.
- hugobossbb
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czujnk temperatury oleju
Cześć, mam podobny problem z komunikatem. Jest tak że jak przekręcę zapłon pojawia się komunikat ale jak pogasną kontrolki cofnę zapłon i ponownie przekręcę to komunikat znika.
Czy mogę tak jeździć ? Gdzie leży problem ? Musze wymienić czujnik ?
No i jest tak że nie zawsze ten komunikat się wyświetla.
Czy mogę tak jeździć ? Gdzie leży problem ? Musze wymienić czujnik ?
No i jest tak że nie zawsze ten komunikat się wyświetla.