Problem z fabrycznym alarmem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

alwarro
Ma gadane
Ma gadane

Problem z fabrycznym alarmem

Post autor: alwarro » ndz maja 14, 2006 22:13

Witam mam golfa III Gti Editon z 1994 roku ,dzieje mi się dziwna sparawa mianowicie , mam fabryczny alarm ,który nie wiem jak działa do tego jescze mi się popsół.W dzwiach kolo rygla jest lapmka od niego,która się zapala po zamknięciu samochodu(niby dobrze) ale ostanio zamknąlem go i potem otworzyłem i dcięlo mi zapłon nie mogę odpalić samochodu .Udało mi się znaleśc centralkę od tego alarmu z lewej strony od licznika ,wyjąlem płytkę z obudowy są są tam czery styczniki i doszedłem że jeden jedt własnie od zapłonu jago sie styknie to chodzi ok.I teraz nie wiem dlaczego on nie zadziałem w raz z otwarciem dzrzwi nie wiem co jest,prosze o jakięś wskazówki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz maja 14, 2006 22:31

Moduł blokady m in. jest sterowany mikrowyłącznikami w zamkach. TYmi samymi ktore odpowiadają za za zamykanie i otwieranie centralnego zamka z kluczyka (kabelki szary, zielony i czerwono biały do każdego w drzwiach przednich). Może tu coś padło. Kable się przełamały albo mikrowyłącznik zaśniedział.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » ndz maja 14, 2006 22:34

gdyby byl problem z mikrowlacznikami albo kabelkami to kolo by drzwi nie otworzył....

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz maja 14, 2006 22:42

kluczykiem owszem

[ Dodano: Nie Maj 14, 2006 10:45 pm ]
tylko z wiekszym oporem, wtedy zadziała drugi włącznik ten u dołu zamka i central się włączy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”