problem z prądami w VW GOLF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WITAM od 2 tygodni dzieje się coś dziwnego z moim Golfikiem podczas jazdy zapala mi się kontrolka ABSu poduszek wycieraczki zwalniają światła przygasają obrotomierz się wyłącza wszystko to dzieje się jednocześnie czy ktoś wie o co w tym chodzi 

- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
sprawdź, czy nie wleciała ci woda na skrzynkę bezpieczników !! Odchyl całą skrzynkę bezpieczników w dół i popatrz.
- proinstalnet
- Ma gadane
nie ma co sprawdzac skrzynki bezpiecznikow objaw padania szczotek alternatora badz regulatora napiecia w alternatorze badz uruwajacy sie przewod od ladowania przy alternatorze
witam mam problem z golfem tdi mianowicie z odpaleniem go przy próbie palenia raz gasną kontrolki a jak juz świeca to przy przekręcaniu stacyjki gasną,kręci lecz nie pali.Czy ktoś mi pomorze???
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: problem z prądami w VW GOLF
kostka stacyjki do wymianywodzik pisze:witam mam problem z golfem tdi mianowicie z odpaleniem go przy próbie palenia raz gasną kontrolki a jak juz świeca to przy przekręcaniu stacyjki gasną,kręci lecz nie pali.Czy ktoś mi pomorze???
link z fotoporadą:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... t=stacyjki" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
na dieslach się nie znam ale to pewnie jakiś niekontakt w innym miejscy niż stacyjka. W chwili dużego obciążenia rozrusznikiem czy świecami żarowymi jakiś wtyk się pewnie przegrzewa i przestaje łączyć. Może jest jeszcze jakiś bardziej konkretny powód ale zacząłbym od przynajmniej poruszania wszystkimi przekaźnikami i wtykami w skrzynce, przy aku itd
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
bezpieczniki z przekaznikami tez były sprawdzone tak jak i kable od akumulatora i alternatora nic to niedało;-(
zastanawiam sie nad wymianą całej puszki z przekażnikami bo swego czasu była zalana i moze tam tkwi problem
- Paweł Marek
- V.I.P.
Można to zrobić jednoczasowo z przeglądem wtyczek, sprawa sumie groszowa i nieskomplikowana.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jednak oddaje golfika do elektryka;-( jak znajdzie przyczyne to napisze.pozdr
witam grzebałem dzis w golfiku i mam pytanko;-)bo jak przytrzymam przekaznik to pali za kazdym razem z tym ze kontrolki sie nie swiecą i czy to moze byc wina przekaznika?? z góry dzieki
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przekaźnika lub styków jego. Czyli coś łatwego do usunięcia. Jakbyś jeszcze napisał który przekaźnik