[MK2] Intercooler 1.6 TD silnik JR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, nie wiem czy w dobrym temacie ale nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie
Otoz dorwalem intercooler od golfa 2 GTD. Lecz brakuje jednego węża, tego dłuższego no i uchwytów i z plastikami ale to jakos da sie dorobic
Problem w tym, że nigdzie nie moge dostać samego węża. Słyszałem, że on musi być jakis mocniejszy niż te od chlodnicy cieczy bo tam są wieksze ciśnienia.
Co w takim przypadku moge zrobić ? w Internecie nie znalazlem tej części ani nikogo kto by sie zajmował dorabianiem takich węży. Czy można zastąpić ten wąż czymś innym ?
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Otoz dorwalem intercooler od golfa 2 GTD. Lecz brakuje jednego węża, tego dłuższego no i uchwytów i z plastikami ale to jakos da sie dorobic
Problem w tym, że nigdzie nie moge dostać samego węża. Słyszałem, że on musi być jakis mocniejszy niż te od chlodnicy cieczy bo tam są wieksze ciśnienia.
Co w takim przypadku moge zrobić ? w Internecie nie znalazlem tej części ani nikogo kto by sie zajmował dorabianiem takich węży. Czy można zastąpić ten wąż czymś innym ?
Z góry dziekuje i pozdrawiam
wzmacniany ( np sznurkiem czy płótnem ) wąż od wody w zupełności wystarczy. aczkolwiek jakiś ładny czerwony, mocny byłby estetyczniejszy.
nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale ciśnienie w układzie wodnym nierzadko ma 1 bar, potem puszcza korek - oczywiście w zależności od konkretnego samochodu.
no i ten cooler ori z dwójki, wsadzany za przednim pasem to kiepski jest, chyba że masz całe plastiki do niego.
nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale ciśnienie w układzie wodnym nierzadko ma 1 bar, potem puszcza korek - oczywiście w zależności od konkretnego samochodu.
no i ten cooler ori z dwójki, wsadzany za przednim pasem to kiepski jest, chyba że masz całe plastiki do niego.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
No slyszalem ze lepsze sa te przed chlodnica wody... Ale zorientowalem sie o tym dosc pozno.
A skoro mialbym zastosowac wodny to od czego go dobrać ?? A moze pcv ? rurka ?
A skoro mialbym zastosowac wodny to od czego go dobrać ?? A moze pcv ? rurka ?
pcv ? a co ty super mario bros jesteś ? rura alu albo nierdzewka ewentualnie stal cienkościenna i kolanka gumowe
A takie kolanka gumowe to zapewne trzeba dobierac pod rozmiar rurki prawda ?.. bo wiem ze to jedno kolanko przy turbinie trzeba obrócić. A oprócz tego trzeba jeszcze jakies inne ?
otwórz maske, popatrz gdzie masz silnik, gdzie bedzie kuler, jakie masz rurki i obmyślij prosty plan montażu. powodzenia i temat do zamknięcia myśle
coller przed chlodnice idealnie pasuje od nowego mondeo:D
uchwyty pasuja pod mocowania chlodnicy.
uchwyty pasuja pod mocowania chlodnicy.
[IMG]http://images78.fotosik.pl/597/c4dd2f708090b045m.jpg[/IMG]
A jaki jest koszt kompletnego takiego intercoolera ? Ktos sie orientuje ?
Re: [MK2] Intercooler 1.6 TD silnik JR
ale teraz już całkiem zaczynasz pytać o rzeczy nie z tego działu, jest taki dział jak wyceny, tam popytaj skoro nie chcesz popatrzeć na allegro.ale żeby nie było to powiem że koszt intercoolera np w MG to okolice 1200-1500 zł a koszt ori masz np. tu http://allegro.pl/intercooler-gtd-golf- ... 33922.html" onclick="window.open(this.href);return false;.Frost12q pisze:A jaki jest koszt kompletnego takiego intercoolera ? Ktos sie orientuje ?