Witam mam mk3 1.9 GTD

czytalem i czytalem , duuuzo pomoglo , tzn zeby wymienic turbine uklad wydechowy boots pin i pompe. Wiec tak , naczytalkem sie ale wiele nie zrozumialem ,i czy mogl by ktos jasno napisac jak co zrobic i jakim kosztem moze jakies fotostrory czy cos. Chodzi mi o wymiane turbiny mam teraz GTD AAZ jak sam typ wskazuje. turbine nie wiem jaka mam bo napis jest zasloniety glowida wyczytalem tylko K ledwo ledwo i nic wiecej , wiem ze trzeba zalozyc turbine K24 lub T3 (CHYBA) o ile sie nie myle, moze ktos napisac jak ja dorwac od jakiego ona modelu jest jak to wyregulowac ile kosztuje , co trzeba do tego jeszcze wrzucic, wiem ze jakis kolega robi jakies pompy 10mm czy cos takiego no ale wlasnie chodzi o to ze tego nie rozumiem, napisalem do kolegi no i nie odpisal narazie ;p no i jeszcze wydech , z gory zaznaczam ze kolekrota nie mam , bylem wczoraj na kanale juz mialem wycinac ale mechanik powiedzial ze mam gruszke , jakis bubel za 20 zl , wiec powiedzial ze zamiast tego bubla juz lepiej bedzie wrzucic strumienice cos jeszcze cyciac wspawac rurke i na koniec jakis fajny tlumik, tyle ze jak tak sie naczytalem , spojrzalem na kilka filmikow o to ta chmura dymu mi sie nieeee podoba ;p aktualnie moj dieselek ktory ma 18 lat nawet baka nie pusci przy odpalaniu. Prosze o doklady opis co gdzie od czego po co i za ile ;p jak malemu dziecku ;p z gory bede wdzieczny , od wczoraj siedzie i wszystko wertuje , szczerze to troche sie dowiedzialem no ale odpowiedzi na pytania ktore teraz zadaje to nie bardzo