Zamieszczam foto by wszystko było jasne...!

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
bardziej o szybkość reagowania tego napędu na zmianę warunków. To foto też w nim było jako podstawa do rozmowy na temat rozdziau mocy. A rajdowcy mówią że jak tył porządnie dołączy to przodem juz w rowie jedzieszMichael G60 pisze:Był kiedys temat o syncro i ostra sprzeczka na temat tego kiedy i w jakich proporcjach działa.
kolego z twego obrazka wynika (pozwoliłem se go trochę przerobić)Michael G60 pisze:Był kiedys temat o syncro i ostra sprzeczka na temat tego kiedy i w jakich proporcjach działa.
Zamieszczam foto by wszystko było jasne...!
Jeżeli uniesiemy 1 z kół przednich to zadziała mechanizm różnicowy na przedniej osi (czyli będzie kręciło się koło uniesione), ale obroty na przełożeniu głównym z którego bierze napęd wał napędowy do wisco się nie zmienią, czyli logiczne że napęd powędruje na tyną oś, i w takim przypadku tylna oś będzie przenosiła więcej niż wspomniane przezemnie wyżej 50:50evolution pisze:PODSTAWOWY LOGICZNY BLAD ROZUMOWANIA... CO SIE STANIE GDY BEDZIESZ JECHAC NA 3 KOLACH W TYM 2 TYLNYCH??? syncro moze przenies na tyl calosc napedu , jedyne co nie dotrze do kol wydzieli sie jako cieplo w wiskozie.
przecież napisałem że przy spokojnej jeździe stosunek wynosi około 80:20 beże się on między innymi z tej zależności co skutkuje większą temperatura oleju silikonowego w visco-zie.evolution pisze: masz tezdrugi mniejszy blad...kola na przodzie i tyle NIE MAJA tej samej srednicy dynamicznej przez co tylne kreca sie delikatnie wolniej i wisco spina naped non stop
filmik był do postu, chyba więcej wnosi dla czytających post pierwszy raz niż fotka z góry.evolution pisze:ja wiem jak to dziala i jak syncro mozna krecic baki jak i ukrecic wal napedowy:) spoko filmik z przed 20 lat:D
evolution pisze:spinasz wiskoza, a jak ci rozerwało wiskozę to tylko nasuwa sie pytanie jakie masz kola przod tyl??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości