mk3 1,4 jaki olej do silnika z duzym przebiegiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 1,4 jaki olej do silnika z duzym przebiegiem
Witam.
Pytałem juz raz o olej ale głosów było duzo i kazdy inny.
Dziś na pewno kupie olej i wymienie ale bardziej od rady sprzedawcy w sklepie cenie sobie wasza - braci "po aucie"
Nie wiem jaki olej jest obecnie ale na pewno nalezy go juz wymienieć.
niegdy tego nie robiłem ale nie sądze zeby odkrecienie korka w misce przerastało moje mozliwości
Silnik ABD 1,4 którego włscicielem jestem od miesiaca (auta też ).
przebieg 254 tys czyli bardzo duzo.
Jaki wlac olej? Ale nie polecajcie mi nic super drogiego bo w tym miesiącu juz nie dam rady.
Do tej pory wychodzi ze pólsyntetyk 15W40.
Czy dobrze?
A moze mineralny?
Jaka firma?
Pozdrawiam
Pytałem juz raz o olej ale głosów było duzo i kazdy inny.
Dziś na pewno kupie olej i wymienie ale bardziej od rady sprzedawcy w sklepie cenie sobie wasza - braci "po aucie"
Nie wiem jaki olej jest obecnie ale na pewno nalezy go juz wymienieć.
niegdy tego nie robiłem ale nie sądze zeby odkrecienie korka w misce przerastało moje mozliwości
Silnik ABD 1,4 którego włscicielem jestem od miesiaca (auta też ).
przebieg 254 tys czyli bardzo duzo.
Jaki wlac olej? Ale nie polecajcie mi nic super drogiego bo w tym miesiącu juz nie dam rady.
Do tej pory wychodzi ze pólsyntetyk 15W40.
Czy dobrze?
A moze mineralny?
Jaka firma?
Pozdrawiam
Witam-po pierwsze olej 15W40 to nie półsyntetyk tylko mineralny.Półsyntetyk to 10W40...A po drugie 254tys to nie jest taki straszny przebieg-wszystkie golfy w Polsce maja po tyle(oczywiście na licznikach po 160-170tyś) Ja mam ten sam silnik co Ty tez ABD i oryginalnego przebiegu 208tyś-leje full syntetyk bo taki był wlewany od nowości-auto kupiłem od sąsiada rodzinki z Berlina-jestem drugim właścicielem Pozdrawiam bracia golfiste!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
No właśnie - bo taki był wlewany od nowości.mindlab pisze:Witam-po pierwsze olej 15W40 to nie półsyntetyk tylko mineralny.Półsyntetyk to 10W40...A po drugie 254tys to nie jest taki straszny przebieg-wszystkie golfy w Polsce maja po tyle(oczywiście na licznikach po 160-170tyś) Ja mam ten sam silnik co Ty tez ABD i oryginalnego przebiegu 208tyś-leje full syntetyk bo taki był wlewany od nowości-auto kupiłem od sąsiada rodzinki z Berlina-jestem drugim właścicielem Pozdrawiam bracia golfiste!!!
A jesli on miał w 1.4 minerał????? I niech teraz zaleje full syntetykiem to nie zauważy silnika - bo przykryje go olej!!!
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- adas3003
- Mały gagatek
- Kontakt:
olej
powiem ci tak jak kupilem golfa byl w nim podobno polsyntetyk,ja wlalem syntetyk i bylo slychac popychacze jak sobie graja teraz zalalem go mineralnym i jest spokoj.Osobiscie polecam lotos mineralny 4l kosztuja chyba niecale 50zl,a wedlug mnie jak olej ma takie same wartosci SEA i API to poco przeplacac