1.8 RP. Odpala ale nie trzyma obrotów i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam... Kolega ma problem z silnikiem 1.8 RP...
Ostatnio był wymieniany cały silnik na 1.8 RP [wcześniej też taki był lecz wysiadł] osprzęt cały został od poprzedniego i od tamtej pory zaczęły się problemy... Po przełożeniu silnika był problem z elektryka więc podjechaliśmy do elektryka który zrobił wszystko na cacy i gofer trochę pochodził i znowu problemy, jak odpalił to trzeba trzymać gaz żeby chodził bo po puszczeniu pedału gazu silnik gasł (obroty momentalnie spadły)... podjechaliśmy do mechanika niby coś porobił auto trochę pochodziło i znów to samo ;/ byliśmy u elektryka coś pogrzebał i było dobrze lecz po 5km znów to samo.
Wymienialiśmy pompkę paliwa w baku aż 4 razy, filtr powietrza i wtrysk i nic nie pomogło ;/
Proszę o pomoc co to może być
Ostatnio był wymieniany cały silnik na 1.8 RP [wcześniej też taki był lecz wysiadł] osprzęt cały został od poprzedniego i od tamtej pory zaczęły się problemy... Po przełożeniu silnika był problem z elektryka więc podjechaliśmy do elektryka który zrobił wszystko na cacy i gofer trochę pochodził i znowu problemy, jak odpalił to trzeba trzymać gaz żeby chodził bo po puszczeniu pedału gazu silnik gasł (obroty momentalnie spadły)... podjechaliśmy do mechanika niby coś porobił auto trochę pochodziło i znów to samo ;/ byliśmy u elektryka coś pogrzebał i było dobrze lecz po 5km znów to samo.
Wymienialiśmy pompkę paliwa w baku aż 4 razy, filtr powietrza i wtrysk i nic nie pomogło ;/
Proszę o pomoc co to może być
Problemem była źle podłączona elektryka w silniku przez mechanika... Wizyta u innego pomogła bo zrobił wszystko na cacy
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A co dokładniej jeśli można wiedzieć ? Bo mam identyczny problem, tyle że u mnie jest instalacja lpg i popieprzona instalacja elektr...
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Pewnie TPS żle podłączy ł
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie mechanik nie powiedział co tylko, że kable były podłączone nie tam gdzie powinny być i wymienione zostały czujniki na króćcu niebieski, czerwony i żółty z tego co pamiętam. Dwa dni się bawił ale zrobił a nie co tamten, że tydzień auto trzymał i źle podłączył
Re: 1.8 RP. Odpala ale nie trzyma obrotów i gaśnie
witam, mam problem z odpalaniem przy niskich temperaturach - palić pali ale potem spadają obroty i gaśnie muszę trzymać od 2 do 4 min nogę na gazie utrzymując obroty od 1500 do2000 aż załapie i włączy się ssanie latem niema takich problemów pali od razu proszę o pomoc
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pisze przecież 1.8 RP był i jest...
Chodziło mi opawel007, jaki on ma silnik w swoim golfie:D A po za tym to wiem co tam jest napisane bo sam to pisałem
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To srry, zwracam honor ;p
Re: 1.8 RP. Odpala ale nie trzyma obrotów i gaśnie
posiadam silnik 1,6 benz + gaz 88r 3 drzw cz ktoś ma podobny problem z autkiem????
mam jeszcze pytanie odnośnie temperatury silnika - bardzo powoli się nagrzewa czasem wydaje mi się że przy dużych mrozach temperatura silnika jest na tyle niska że ssanie się nie wyłancza na odcinku 10 km bo tyle mam do miasta ta sytuacja spowodowała że spalił 40 l benz -że o gazie nie wspomne w ciągu miesiąca na rozruch (zagrzanie silnika do temp. przy, której mogę przełączyć na gaz a mało jerzdze bo do pracy mam 1km i ze 4 razy byłem w mieście. czy ktoś ma podobne dolegliwości w autku ?????????