[Mk3] jak wymienić samemu rozdzielacz zapłonu??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] jak wymienić samemu rozdzielacz zapłonu??
wymieniał ktoś z szanownych kolegów rozdzielacz zapłonu w swoim golfiku?? Ciężko to zrobić?? Może ktoś napisał by krótką instrukcje?? Z góry dzięki
wymieniam caly bo mi pad czujnik halla, no własnie sie zastanawiam czy to robić samemu.. ale czemu nie? w instukcji coś pisze ze pierwszy tłok ma być w punkcie zapłonu i tego nie bardzo rozumiem (znaczy po co ma być w tym połozeniu??)
to nie może być trudne to tylko golf!
z regulacja to mysle ze dam sobie rade, kiedyś już sobie kręciłem rozdzielaczem i ma szeroki zakres tolerancji...
to nie może być trudne to tylko golf!

z regulacja to mysle ze dam sobie rade, kiedyś już sobie kręciłem rozdzielaczem i ma szeroki zakres tolerancji...
po to aby w razie pomyłki przy zakładaniu można było właściwie założyć aparat.Zacznij od ustawienia palca na styku pierwszego cylindra. Odkręć nakrętkę, wyjmij cały aparar ( poodłączaj wszystkie kable idące do niego) i załóż nowy, tak aby palec był na pierwszym cylindrze. Podłącz kable, załóż kopułkę, poskręcaj i już.marek137 pisze:w instukcji coś pisze ze pierwszy tłok ma być w punkcie zapłonu i tego nie bardzo rozumiem (znaczy po co ma być w tym połozeniu??)
nie wiem czy zrozumiałem, w instrukcji coś pisze że żeby ustawić ten tłok w punkcie zapłonu obserwując znaki na kole zamachowym, ale rozumiem że jeżeli palec rozdzielacza znajdzie się po prostu „naprzeciw kabla od tłoku pierwszego” to będzie ta pozycja?? (nie wiem czy wystarczająco jasno się wyraziłem) a dalej odkręcam dwie śrubki i już łatwa sprawa…
dzięki za pomoc bodzio_j
Pozdrawiam
Marek
dzięki za pomoc bodzio_j
Pozdrawiam
Marek