Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
barteKKK03 może by zrobić jakieś faq co do polerowania aluminium i dać na pierwszą stronę cos tam mam napisane
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Polerowanie aluminium
kolega przejrzyj dokładnie topic było kilka razy krok po kroku opis jak wypolerowac....Tomek. pisze:barteKKK03 może by zrobić jakieś faq co do polerowania aluminium i dać na pierwszą stronę cos tam mam napisane
dogu18 pisze:kolega przejrzyj dokładnie topic było kilka razy krok po kroku opis jak wypolerowac....Tomek. pisze:barteKKK03 może by zrobić jakieś faq co do polerowania aluminium i dać na pierwszą stronę cos tam mam napisane
no spoko
źle mnie zrozumiałeś, ja chce zrobić poradę w której bedzię 99% odpowiedzi na wasze pytania, bez stu stron pierdo..... co i jak.
Tym się zajmuje i chcę zrobić coś co pomorze innym nie mi. Bo mi to do niczego nie potrzebne i chcę się podzielić swoją wiedzą. Dlatego napisałem post do Bartka bo on się tu najwięcej udzielał zawsze.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Polerowanie aluminium
Polerował ktoś z was Felgi od Phaetona ?? głownie chodzi mi jaka pasta to polerować bo autosol nie daje rady widać lekkie mleko
http://img340.imageshack.us/img340/5739/przymiarka.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://img340.imageshack.us/img340/5739/przymiarka.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Polerowanie aluminium
Ludzie zacznijcie czytać temat od 1str. bo każdemu powtarzać w koło jak, przygotować, polerować a wszystko jest w temacie każde zagadnienie na temat polerki.BialyUst pisze:Polerował ktoś z was Felgi od Phaetona ?? głownie chodzi mi jaka pasta to polerować bo autosol nie daje rady widać lekkie mleko
Był Golf III 1.8 G-STYLE ----------- Był Passat B5 1.8T AirRide ----------- Jest Audi typ43
- barteKKK03
- V.I.P.
Mi jak wychodziło mleko na Mercach to użyłem pasty pół-płynnej mocno ściernej, na stronie firmy mar-bad jest opisane o co z tym chodzi... normalnie filcem na wiertarce obleciałem całą felgę i wyszło lustro.BialyUst pisze:Polerował ktoś z was Felgi od Phaetona ?? głownie chodzi mi jaka pasta to polerować bo autosol nie daje rady widać lekkie mleko
Druga kwestia to może użyć normalnej pasty stałej, typowo ściernej na filcu... tylko na bardzo wysokich obrotach żeby była temperatura.
Przy takiej temperaturze, gdzie np Autosol już się przypali...
P.S Pozdrawiam "sąsiada" z Eventu.. jak się nie mylę staliśmy obok siebie
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Już o tym myślałem... żeby założyć oddzielny temat, z tego wydobyć wszelkie sensowne porady i umieścić to w jednym miejscu. A ten nawet mógłby zostać na takie pierdoły...Tomek. pisze:źle mnie zrozumiałeś, ja chce zrobić poradę w której bedzię 99% odpowiedzi na wasze pytania, bez stu stron pierdo..... co i jak.
Tym się zajmuje i chcę zrobić coś co pomorze innym nie mi. Bo mi to do niczego nie potrzebne i chcę się podzielić swoją wiedzą. Dlatego napisałem post do Bartka bo on się tu najwięcej udzielał zawsze.
Tylko jakoś mnie jeszcze chęci na to nie naszły.
jak sie robi polerke to nie musze czytac bo juz wypolerowałem z 20 kompletów felg i wszytskie wyszły na lustra chodzi mi o konkretna felge a nie jak sie poleruje aluminium . poprostu pytam bo tej niczym nie moge doopolerowac dlatego szukam innych past i metodWegiel pisze:Ludzie zacznijcie czytać temat od 1str. bo każdemu powtarzać w koło jak, przygotować, polerować a wszystko jest w temacie każde zagadnienie na temat polerki.BialyUst pisze:Polerował ktoś z was Felgi od Phaetona ?? głownie chodzi mi jaka pasta to polerować bo autosol nie daje rady widać lekkie mleko
Polerowanie aluminium
witam posiadam takie alusy teraz w zimie mam zamiar je wypolerować czy jak będe postępował zgodnie z ta foto-poradą http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=96807&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; to cale będą błyszczeć jak te ranty???
Polerowanie aluminium
jak pozbyć się brudu polerskiego , jak wycieram szmatką to czarny brud zostawia,woskowałem już i to samo?
Karol
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: