Bio Paliwo czyli ON z dodatkiem estrów 20% prosze o opinie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bio Paliwo czyli ON z dodatkiem estrów 20% prosze o opinie
Witam. Ostanio na mojej stacji Pojawił sie On Bio z dodatniem bio-komponentów ok 20 %. Od człowieka, który jeździ cysterną dowiedziałem sie, ze jest to czysty ON (1 klasa) wyprodukowany w rafinerii w Płocku który następnie transportuje się wagonami do rafinerii w Trzebinii i tam jest on mieszany z " estrami metylowymi kwasów tłuszczowych". Dał mi on nawet świadectwo jakości w któym sa wypisane wszystkie parametry tego paliwa. Liczba cetanowa wynosi 52,1 wiec jest wyższa niż w przwpadku nie jednego ON.
Chciałbym poznać opinie ludzi, którzy spróbowali już jazdy na takim paliwie na silniku TDi z bezpośrednim wtryskiem bo podejżewam, ze starszej generacji silniki nie maja problemu z tym paliwem.
Spalam ok 100 l paliwa na miesiąc. Cena ON Bio 3,66 zł a ON 3,96 czyli różnica wynosi na chwilę obecna wynosi 30 Gr. Jeźdząc na On Bio miesięcznie oczszędził bym ok 30 zł a w skali roku byłoby to już 360 zł. Może dla niektórych to nie wiele ale dla mnie to niezła suma tymbardziej, ze jeździc i tak musze...
Chciałbym poznać opinie ludzi, którzy spróbowali już jazdy na takim paliwie na silniku TDi z bezpośrednim wtryskiem bo podejżewam, ze starszej generacji silniki nie maja problemu z tym paliwem.
Spalam ok 100 l paliwa na miesiąc. Cena ON Bio 3,66 zł a ON 3,96 czyli różnica wynosi na chwilę obecna wynosi 30 Gr. Jeźdząc na On Bio miesięcznie oczszędził bym ok 30 zł a w skali roku byłoby to już 360 zł. Może dla niektórych to nie wiele ale dla mnie to niezła suma tymbardziej, ze jeździc i tak musze...
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
bylo sporo juz na ten temat na forum poszukaj
co do samego bio to jezdzilem i nie mailem problemow z autem, chodzilo jak burza czuc bylo delikatnie zapach frytek z rury.
teraz jezdze na oleju roslinnym z dodatkiem ON w proporcji ok 80/20 OR/ON chodzi super, bardziej niz w przypadku bio czuc frytkami, za to w porownaniu z bio wygrywa cenowo ostatnio promocja w lidlu byla 2.29 litr OR w sumie za ok 100zl nalalem 32 litry oleju rosllinego + 6 litrow ON
caly zbiornik mozna zatankowac za ok 150 - 180 zl (mieszanka) czyli na zbiorniku masz juz oszczednosc ok40 - 50 zl
co do samego bio to jezdzilem i nie mailem problemow z autem, chodzilo jak burza czuc bylo delikatnie zapach frytek z rury.
teraz jezdze na oleju roslinnym z dodatkiem ON w proporcji ok 80/20 OR/ON chodzi super, bardziej niz w przypadku bio czuc frytkami, za to w porownaniu z bio wygrywa cenowo ostatnio promocja w lidlu byla 2.29 litr OR w sumie za ok 100zl nalalem 32 litry oleju rosllinego + 6 litrow ON
caly zbiornik mozna zatankowac za ok 150 - 180 zl (mieszanka) czyli na zbiorniku masz juz oszczednosc ok40 - 50 zl
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
-