[MK3] Uklad chlodzenia. Nie rozgrzewa sie. Caly czas temp70C
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odłączę wentylator i zobaczę czy temp wzrasta.
Re: [MK3] Uklad chlodzenia. Nie rozgrzewa sie. Caly czas tem
muscular pisze:Markowy Niemieckiej firmy na Walther jesli dobrze napisalem
No Ja trafiłem kiedyś na taki markowy niemiecki tylko że od nowości roz***any. Na szczęście w sklepie wymienili mi na sprawny.
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
rafxxx, Dobrze mowi kolega bo i u mnie tez tak bylo ze uszkodzil sie ten wskaznik temp ale nie musi wymieniac calego licznika mozna to przelozyc
Zobacz moze cos pomoze.
muscular - te odlaczenie wentylatora moze nie byc obre w skutkach, poniewaz jesli masz uszkodzony licznik to czy odlaczysz czy nie ten wentylator to nie pokaze odpowiedniej temp. , a w najgorszym wypadku mozesz tak przegrzac silnik
Zobacz moze cos pomoze.
muscular - te odlaczenie wentylatora moze nie byc obre w skutkach, poniewaz jesli masz uszkodzony licznik to czy odlaczysz czy nie ten wentylator to nie pokaze odpowiedniej temp. , a w najgorszym wypadku mozesz tak przegrzac silnik
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdz czujnik temp ktory podaje potem wszystko na licznik. pewnie to jest wina
Czujnik wymieniony bezmian. cały czas 70C nawet przy prędkości 160-170km . Zauważyłem za jak nacisaklem góry waz od chłodnicy to temp wrosła ale po przejechaniu 100 m temp spadała do 70c . Proszę o pomoc bo zimna się zbliża
Okazlo sie ze termostat jest uszkodzony. Teraz temp jest miedzy 80-90c cos dalej jest nie tak....Tylko z nawiewów leci chłodne powietrze. Co to moze byc? Nawiewy sa usatwione na max ciepe powietrze
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie dolewales nigdy specyfikow do latania chlodnic?? bo byc moze nagrzewnica jest zapchana lub zapowietrzona innej mozliwosci chyba nie ma
Zawsze jedzilem na plynie a jaka temperatura powietrza powinna leciec z nawiewow?A moze sa zle odpowietrzone?
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nagrzewnice mozna na dwa sposoby odpowitrzyc nagrzac zeby sam plyn sie przegnil otworzyc na max nawiewy badz zrobic to prozniowo( wsysaja wszytsko na warsztacie maszynka i potem wlewaja bez powietrza) a co do temp z nawiewow nie wiem ile ale cos kolo 28 to raczej max.
U mnie tak leci około 20. Hmm na forum czytałem ze można jeszcze uchylić waz powrotny od nagrzewnicy żeby powietrze uciekło sprawdza się ten pomysł?