Zapowietrzanie się układu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Witam. Moim problemem jest zapowietrzanie się układu. Gdu auto postoi ok 4-5 godzin już nie odpala. Odpali za 1 sek i zgaśnie. Gdy otwore maske i zdejme węzyk z filtra paliwa, a jest on przed pompą mechaniczą i go założe to auto pali na strzała.. Dlaczego ?
Ponizej foto mojego prowizorycznego układu na wężyku przeźroczystym abym widział jak zachowuje sie benzyna.
Ponizej foto mojego prowizorycznego układu na wężyku przeźroczystym abym widział jak zachowuje sie benzyna.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
podłącz na próbę bezpośrednio z pompki do gaźnika, jeśli problem ustąpi winna będzie ta puszka z której teraz wężyk do gaźnika leci, pewnie wypuszcza całą benzynę na powrót do baku nie dając odpowiedniego ciśnienia na gaźnik, nawet możesz tak na chwilę jeździć ale jeśli pomoże szukaj puszki innej ze szrotu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Problem podczas jazdy ustępuje.. choć.... przyznam szczerze auto.. raz na 2 dni marudzi i nie moge go przegonić... jakby polił na 3 gary... mam zapłon do ustawienia... ale mimo to uważam że marudzi.. czy to moze byc wina ciśnienia?
- Paweł Marek
- V.I.P.
chyba o tym wcześniej napisałem, może to być brak odpowiedniego ciśnienia paliwa które przez to nie wlatuje do gaźnika.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nic nie pomogło podłączenie bezpośrednie pod gaźnik... Nadal sie zapowietrza. Odpaliłem go na otwartych wężyku i chodził a pompka ssała mi palec.. po nałożeniu wężyka benzyna szybko zaczeła sie kierować ku pompce..
- Paweł Marek
- V.I.P.
czary mary.Może weżyki źle założone, np -pomylony powrót od puszki z wlotem do pompy (wlot pompy jest z przodu, wylot z puszki do powrotu w lewo
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
W golfie był SWAP ale wykonanie bardzo dobre..chodził OK i zaczeło mu odwalać od miesiaca. Zauwazyłem, że gdy stoje prawą stroną wyżej(na chodniku) to auto poli na dotyk. Gdy stopje poziomo, nie poli. Gdy stoje lewą stroną wyżej auto poli i przebeira, troche rozrusznika droche przepolo... gdy wreszcie odpoli.. zero mocy nie moze przepolić, terkoce... gdy go powoli wkręce do 3tyś i niby to chodzi. Puszcze gaz i gaśnie.. I normalna procedura, wchodze pod maske ściągam wężyk zakładam i moge jechać :/ fuck
PS mam pare weżyków pozakładanych na wtyk bez opasek.. wchodzą ciezko wiec myśle że tam powietrza nie przepuszcza.. nie wiem, moze kupie nowe węzyki i opaski.
Dodam jeszcze iż. Gdy miałem plastikowy filterek, taki jak na foto. Gdy samochód jeździł bezawaryjnie to dość mało benzyny tam było.. później zaczął mi nie odpalać :/ myślałem że brudny filtr bo był troszke szary.. wiec ściągałem i dmuchałem w niego czy wszystko ok... było ok, a gdy zakładałem i fura odpaliła to filtr był cały pełny..??
PS mam pare weżyków pozakładanych na wtyk bez opasek.. wchodzą ciezko wiec myśle że tam powietrza nie przepuszcza.. nie wiem, moze kupie nowe węzyki i opaski.
Dodam jeszcze iż. Gdy miałem plastikowy filterek, taki jak na foto. Gdy samochód jeździł bezawaryjnie to dość mało benzyny tam było.. później zaczął mi nie odpalać :/ myślałem że brudny filtr bo był troszke szary.. wiec ściągałem i dmuchałem w niego czy wszystko ok... było ok, a gdy zakładałem i fura odpaliła to filtr był cały pełny..??
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Auto po postoju 24godzinnym, w ogóle nie zapala. Zabawa na odpowietrzanie.. nie działa.. auto zapala tylko na plaka..
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: Zapowietrzanie się układu
Następna poszlaka... Auto po 15godzinach stania.. nie chciało w ogole zapalić, nawet na wielokrotnym ściąganiu węzyka.. odcięcie filtra i zamocowanie wązyka bezpośrednio na pompie, zadziałało.. Auto rozgrzane do 90stopni i pozostawione na 30-40minut odpala ale nie ma ducha.. daje mu w gaz a auto sie zastanawia co ma robić... po 2 sekundach jest reakcja ale zaraz pootem odpuszcza... i znowu sie rozpędza... nie jest to szarpanie.. to jest odczucie któe czuje tylko kierowca... Pomoze ktoś? pompa paliwa kosztuje 70zł.. nie dużo ale po co mam wydawać jak bedzie trzaba coś innego kupić...
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wyrzuciłem pompe mechaniczną, założyłem stalowa zaślepke. Założyłem pompe paliwa elektryczną Bosch od mercedesa.. Auto zrobiło sie bardzo energiczne i zrywniejsze.. ale po 30 minutach stania ,nadal sie dławi przy dodaniu gazu i zeby ruszyć trzaba wkręcać powoli na obroty a później powoli sprzęgło..
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Oki, nikt nic nie wie. To zadam inne pytanie.
Czy w układzie paliwowym, na odcinku tłoczenie paliwa ze zbiornika do pompy mogą być bombelki powietrza? Jak widać na foto mam zamontowany przeźroczysty węzyk i widze jak lecą bomble powietrza. Gdy zdejme wężyk i ustmi sie zaciągne żeby odpowietrzyć, to nie moge tego zrobić, wciąż powietrze,benzyna leci..
Czy w układzie paliwowym, na odcinku tłoczenie paliwa ze zbiornika do pompy mogą być bombelki powietrza? Jak widać na foto mam zamontowany przeźroczysty węzyk i widze jak lecą bomble powietrza. Gdy zdejme wężyk i ustmi sie zaciągne żeby odpowietrzyć, to nie moge tego zrobić, wciąż powietrze,benzyna leci..
- Paweł Marek
- V.I.P.
Bąbelki gazu, może ich troszkę być, może opary paliwa nie powietrze skąd wiesz. Gdzie dałeś pompę elektryczną? Do baku do ok, jeśli na przewodzie paliwowym to nic nie naprawiłeś, nie usunąłeś usterki. Przenieś teraz się do baku czy tam jakieś weżyki nie połamane ponad czujnikiem czy odpowietrzanie baku działa itd