Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
[MK2]1,6TDic/1V by Michaś_1977-Green Madison
Panowie, a próbowaliście przypasować ciężarek z Passata B4? On jest trochę inny, taki bardziej zwarty. Jeśli ten z golfa wam zawadza, to podejrzewam że z passata powinien wejść.
Tak wygląda w ETCE:
Tak wygląda w ETCE:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
piori, właśnie taki czeka na zamontowanie
Mam jeszcze taki na kształt kija golfowego,ale on jest dedykowany do innego wybieraka
Dzisiaj wygonię wszystkie auta do właścicieli i jutro ruszę z modem...chyba
Mam jeszcze taki na kształt kija golfowego,ale on jest dedykowany do innego wybieraka
Dzisiaj wygonię wszystkie auta do właścicieli i jutro ruszę z modem...chyba
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
UP!
Już dawno znudził mnie basowy pomruk,spowodowany wyjęciem trąbki z puszki filtra powietrza,więc postanowiłem coś z tym zrobić.
Wyciachałem 2 spore otwory w puszce i podłużnicy
Z blachy dorobiłem kołnierz
Wstawiłem go w otwór w podłużnicy
Zrobiłem coś a'la kurtyna dźwiękowa,żeby rezonans nie przenosił się wgłąb podłużnicy,a powietrze było zasysane w większości od czoła podłużnicy
Wokół kołnierza,przykleiłem uszczelkę
Dorobiłem zaślepkę otworu po trąbce
Tak to wygląda w połączeniu
Na koniec założyłem nowy filtr Bosch
Po odpaleniu,że jest zdecydowanie ciszej,zwłaszcza gdy siedzi się wewnątrz,a dodatkową zaletą tego modu jest fakt,że silnik dostaje chłodne powietrze spod zderzaka,a nie jak do tej pory-gorące z komory silnika
Tak wygląda uchwyt po zamontowaniu-prosty,ale skuteczny
Wykorzystując to,że wokół zrobiło się trochę więcej miejsca,postanowiłem zamontować pewne cudo,które niedawno przysłał mi tOmal-czyli kolejny mod
Następnie montaż zbiorniczka...
...i pozostałych gratów
Modów na dzień wczorajszy było w planach nieco więcej,ale zabrałem się za to dopiero wieczorem,więc nie dało rady
Już dawno znudził mnie basowy pomruk,spowodowany wyjęciem trąbki z puszki filtra powietrza,więc postanowiłem coś z tym zrobić.
Wyciachałem 2 spore otwory w puszce i podłużnicy
Z blachy dorobiłem kołnierz
Wstawiłem go w otwór w podłużnicy
Zrobiłem coś a'la kurtyna dźwiękowa,żeby rezonans nie przenosił się wgłąb podłużnicy,a powietrze było zasysane w większości od czoła podłużnicy
Wokół kołnierza,przykleiłem uszczelkę
Dorobiłem zaślepkę otworu po trąbce
Tak to wygląda w połączeniu
Na koniec założyłem nowy filtr Bosch
Po odpaleniu,że jest zdecydowanie ciszej,zwłaszcza gdy siedzi się wewnątrz,a dodatkową zaletą tego modu jest fakt,że silnik dostaje chłodne powietrze spod zderzaka,a nie jak do tej pory-gorące z komory silnika
Tak wygląda uchwyt po zamontowaniu-prosty,ale skuteczny
Wykorzystując to,że wokół zrobiło się trochę więcej miejsca,postanowiłem zamontować pewne cudo,które niedawno przysłał mi tOmal-czyli kolejny mod
Następnie montaż zbiorniczka...
...i pozostałych gratów
Modów na dzień wczorajszy było w planach nieco więcej,ale zabrałem się za to dopiero wieczorem,więc nie dało rady
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
ci sie udało a mi on nie pasuje i tak i siak... nie moge niekgotrych biegow wbic np... bede musial zrobic porzadek z tymi przewodami...
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Michaś_1977, ja u siebie po wyjęciu trąbki po prostu usunąłem osłonę reflektora, efekt jest ten sam a zimnego powietrza wlatuje jeszcze więcej.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
BENITO, ja tej "osłony" nie miałem i źle,bo tak na prawdę,to nie jest żadna osłona reflektora,tylko kierownica powietrza do puszki
Poza tym:
Poza tym:
Michaś_1977 pisze:Już dawno znudził mnie basowy pomruk,spowodowany wyjęciem trąbki z puszki filtra powietrza,więc postanowiłem coś z tym zrobić.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Michaś_1977, U mnie ta osłona była pełna więc tylko odgradzała strumień powietrza.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Ja u siebie mam brane zimne powietrze z nadkola tak jak w JR'ach i benzynowcach i jak na razie tak zostawiam. A co do zbiorniczka od wspomagania... nie myśleliście o takim z polo 6n co jest przykręcany do przedniego pasa??
- kret077744
- Forum Master
Ciekawe rozwiazanie z powietrzem, byle Ci podłużnicy nie wciągneło ja własnie chce wyjscie na trąbkę podłączyc do dziury w błotniku. ALe nie jestem pewien czy mi to wyjdzie bo raczej nie zmieszczą mi sie soczewki
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja też tak mam i nie wiem za bardzo jak to rozwiązać żeby brało powietrze z innego miejsca. Ma ktoś może jakieś zdjęcia przerobionych puszek albo jakieś pomysły jak inaczej to przerobić?marcinas1983 pisze:Ja u siebie mam brane zimne powietrze z nadkola tak jak w JR'ach
"Lamborghini to esencja wszystkiego, co sprawia, że samochody są interesujące, ekscytujące i cudowne. A my musimy je za to kochać" Jeremy Clarkson
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=458308 Mk2 WOB Edition by lukas640
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=458308 Mk2 WOB Edition by lukas640
Michaś_1977, Ja to bym się nie odważył na dziurawienie podłużnicy, w mk2 są ulepione z plasteliny i nie ma to żadnej sztywności, szczególnie gdy w coś uderzysz.
Golf to golf - limuzyny z niego nie zrobisz.
Golf to golf - limuzyny z niego nie zrobisz.
- ksiadzt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no ładnie ładnie i rozwiązałeś mój problem z zbiorniczkiem :)ja kombinowałem z blachą z mk3
[url=http://miniurl.pl/56681][img]http://img689.imageshack.us/img689/1438/zakonczeniekalisz7a.th.jpg[/img][/url]
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
[MK2]1,6TDic/1V by Michał_1977-Green Madison
A właśnie,że zrobię...t0mal pisze:Golf to golf - limuzyny z niego nie zrobisz.
Po podłączeniu do wiązki:
Ostatni guzik:
FINISH
3a będzie jeszcze to cholerstwo ustawić,żeby świeciło po ludzku na drogę,a nie w krzaki lub niebo
Ostatnio zmieniony ndz lis 14, 2010 00:11 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
[MK2]1,6TDic/1V by Michał_1977-Green Madison
A ja już mam zimówki
Swoją drogą lampki wyglądają kozacko
Swoją drogą lampki wyglądają kozacko