[MK3] stukanie w przednim prawym kole, niewiadomo co???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- digitalled
- Nowicjusz
[MK3] stukanie w przednim prawym kole, niewiadomo co???
Witam, chciałem poradzić się co może być powodem stukania (dobijania) przy większym dołku na jezdni. Mechanik zaglądał, naciskał, stukał, badał i niedoszedł od czego może to być (myślałem że końcówka drążka ale to nie to). Byłem na stacji badań, wyszło że amorek dobry w 80%. Co mam robić?? Proszę wszechwiedzących o radę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A jak przeguby ??
Jak skręcisz maksymalnie koła i ruszasz dość ostro to nie trzeszczą ?? ( nie wiem jak ten dźwięk określić....
)
Jak skręcisz maksymalnie koła i ruszasz dość ostro to nie trzeszczą ?? ( nie wiem jak ten dźwięk określić....

Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
- digitalled
- Nowicjusz
podlewaruj auto(na kanale) wez breche i podwazaj wachacz gora dol i zlokalizujesz stukanie,nie rekoma bo tak mozna sobie sprawdzac wuzek dzieciecy.obadaj dobrze sworzen na wachaczu one po naszych drogach nie zyja dlugo.potem wyginaj wachacz na boki i przyjzyj sie tulejom metalowo gumowum czy nie popekane.a amorek narazie zostaw w spokoju.
skoro mechanik oglądał te okolice, to chyba się nie pomylił, też to mam, też byłem u mechanika, wymienił końcówkę drążka kierowniczego i cały czas to jest. Myślę, że to może być blaszka (sprężynka?) gdzieś przy klocku hamulcowym (tak ktoś mi powiedział i chyba nawet napisał na forum też ktoś) Jak ktoś to zrobi to niech napisze co zrobił, bo nie mam zamiaru wymieniać wszystkiego aż przestanie 

[you] dobrze że jeździsz vw