Witam wszytskich .
Na poczatku zaznacze ze jestem tu od niedawna i postaram sie opisac moj problam jak najlepiej potrafie
Silnik 1.9 TDI, 105 KM z 2004 roku.
W momencie jak odpalam silnik nastepuje dziwny huk jakby z okolic silnika. Trwa doslownie ulamek sekundy i brzmi jakbym w cos uderzyl.
Huk ten nastepuje w chwili gdy silnik sie odpali. Potem wszytsko jest ok.
Zaznacze ze gdy silnik jest zimny samochod odpala po bardzo krotkim zakreceniu rozrusznika i najczesciej bez huku, natomiast gdy jest cieply w wiekszosci odpalen musze dluzej krecic rozrusznikiem i po zapaleniu nastepuje huk.
Dodam ze nie chodzi tu o pisk rozrusznika po odpaleniu.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Wojtek
Huk po odpaleniu silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Huk po odpaleniu silnika
Czy tem huk zawsze słychać z wcisniętym sprzegłem w czasie rozruchu też?darek.sam pisze:Witam wszytskich .
Na poczatku zaznacze ze jestem tu od niedawna i postaram sie opisac moj problam jak najlepiej potrafie
Silnik 1.9 TDI, 105 KM z 2004 roku.
W momencie jak odpalam silnik nastepuje dziwny huk jakby z okolic silnika. Trwa doslownie ulamek sekundy i brzmi jakbym w cos uderzyl.
Huk ten nastepuje w chwili gdy silnik sie odpali. Potem wszytsko jest ok.
Zaznacze ze gdy silnik jest zimny samochod odpala po bardzo krotkim zakreceniu rozrusznika i najczesciej bez huku, natomiast gdy jest cieply w wiekszosci odpalen musze dluzej krecic rozrusznikiem i po zapaleniu nastepuje huk.
Dodam ze nie chodzi tu o pisk rozrusznika po odpaleniu.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Wojtek
Huk po odpaleniu silnika
Sprawdzalem i wcisniete sprzeglo lub bez sprzegla nie robi to róznicy. Huk nadal jest
Oprocz tego gdy nastepuje huk rowniez trzesie
Oprocz tego gdy nastepuje huk rowniez trzesie