[mk3] front vento-zderzak bez kierunków?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
mk3 front vento-zderzak bez kierunków?
Kierunkowskaz przedni musi mieć żarówkę 21 W i odpowiednią homologację. Jeśli ktoś cie puknie to może powiedzieć że nie zauważył że skręcasz i to wystarczy żeby uznać cie winnym wypadku mimo że np. to on był sprawcą i wymusił.
Po 2 jesli będziesz miał w ryflowanych szkłach ksenon to ja bym ci to auto z vento frontem rozwalił z wielką przyjemnością. Za dużo już na polskich ulicach jest pseudoxenonowców z bixenonem w starych ryflowanych reflektorach, które tak oślepiają na mijania jak na długich., bo na długich już oczy wręcz wypala i potem przez kilkanaście sekund nic człowiek nie widzi.
Po 3 możesz zrobić jak inni pisza - w kratkach od dołu jest sporo miejsca i tam można zamontować kierunki, np oryginalnie montowane w zderzaku. A i miejsce na wlot powietrza zostanie. Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie - brak tłumaczenia się przed glinami, brak tłumaczeń na przeglądzie itp. Do tego wywal ten ksenon. Nie to że nie pasuje to w ogóle do tak wiekowego auta to już tym bardziej do vento front.
Po 2 jesli będziesz miał w ryflowanych szkłach ksenon to ja bym ci to auto z vento frontem rozwalił z wielką przyjemnością. Za dużo już na polskich ulicach jest pseudoxenonowców z bixenonem w starych ryflowanych reflektorach, które tak oślepiają na mijania jak na długich., bo na długich już oczy wręcz wypala i potem przez kilkanaście sekund nic człowiek nie widzi.
Po 3 możesz zrobić jak inni pisza - w kratkach od dołu jest sporo miejsca i tam można zamontować kierunki, np oryginalnie montowane w zderzaku. A i miejsce na wlot powietrza zostanie. Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie - brak tłumaczenia się przed glinami, brak tłumaczeń na przeglądzie itp. Do tego wywal ten ksenon. Nie to że nie pasuje to w ogóle do tak wiekowego auta to już tym bardziej do vento front.
- elpiotrek
- Forum Master
Re: mk3 front vento-zderzak bez kierunków?
popieram, mam takie samo zdanie na ten temat:)skaktus pisze:Kierunkowskaz przedni musi mieć żarówkę 21 W i odpowiednią homologację. Jeśli ktoś cie puknie to może powiedzieć że nie zauważył że skręcasz i to wystarczy żeby uznać cie winnym wypadku mimo że np. to on był sprawcą i wymusił.
no dobra z tymi wlotami to i racja.Tak zastanawiam się jak bym zrobił takjak mapet to przy zapalonych światłach będzie widać mrygający kierunek? widział może to ktoś?
mi sięwydaje że lipa będzie i zostanie obcja we wloty na dole która też jest ładna:)
mi sięwydaje że lipa będzie i zostanie obcja we wloty na dole która też jest ładna:)
- Hankie
- Ma gadane
- Auto: Mała czeska torpeda w kombi
- Silnik: AZQ
Myślę, że to rozwiązanie będzie mniej kontrowersyjne dla pewnych stron (panowie na przeglądzie i miśki), a efekt osiągnięty. Poza tym czy przypadkiem ręcznie zmodowana lampa nie jest już pozbawiona homologacji (mimo, że znaczek na kloszu jest...)?
mkIII [1Z] - cały ori, z kaseciakiem
- elpiotrek
- Forum Master
traci ja, to pewne, nawet smoked lights to juz jest po homologacji. ale ja, jak juz kiedys pisalem, mowie na przegladzie ze to limitowana wersja lamp, a jak sie pyta o swiezy silikon to mowie ze parowaly i poprawilemHankie pisze:Poza tym czy przypadkiem ręcznie zmodowana lampa nie jest już pozbawiona homologacji (mimo, że znaczek na kloszu jest...)?
hehehehe elpiotrek dobra ściema:)traci ja, to pewne, nawet smoked lights to juz jest po homologacji. ale ja, jak juz kiedys pisalem, mowie na przegladzie ze to limitowana wersja lamp, a jak sie pyta o swiezy silikon to mowie ze parowaly i poprawilem
Jest patent, kkkubka:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... it=kkkubek" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... it=kkkubek" onclick="window.open(this.href);return false;
a co myślicie o tych lampach???
http://moto.allegro.pl/reflektory-lampy ... 24076.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i na miejsce postojówek (ta mniejsza lampka) wsadzić kierunek???
tylko jest mały problem bo to by było po wewnętrznej stonie
http://moto.allegro.pl/reflektory-lampy ... 24076.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Szczerze ? Szkoda pieniędzy ... chociażby ze względu na ich "wiejski"wygląd. Ale to tylko i wyłącznie moja opinia. Ja bym bardziej szedł w strone oryginału z smoked + kierunek.
też mi się wydaje że wieśniackieminio70
Szczerze ? Szkoda pieniędzy ... chociażby ze względu na ich "wiejski"wygląd. Ale to tylko i wyłącznie moja opinia. Ja bym bardziej szedł w strone oryginału z smoked + kierunek.
wychodzi na to że najlepiej będzie smoked i kierunki na sam dól iwe wloty powietrza
- krissTS
- Mały gagatek
- Kontakt:
Panowie a co z legalnością kierunku tak nisko umieszczonego? Nie będą sie czepiać? Pytam bo myśle o zrobieniu tak w moim mk3
Był: Golf MK 3 1.4
MK 3 1.8
Jest: Toledo II 1.6
MK 3 1.8
Jest: Toledo II 1.6
Re: mk3 front vento-zderzak bez kierunków?
hary6665 pisze:a co myślicie o tych lampach???
Kolego, prawo mówi jasno - kierunek przedni / tylny ma mieć żarówkę 21 W, to co pokazałeś w lampie to postojówka na W5W o mocy 5W. Po 2 jak dasz tam kierunek to gdzie umieścisz postojówkę ?
To nie przejdzie i dociekliwy niebieski się przyczepi.