Golf 1.3 na wtrysku nie chce mi odpalić.
Pompa paliwowa(elektryczna) cały czas podaje paliwo. Po włączeniu zapłonu powinna pracować jakieś 5-10 sekund, a ona cały czas podaje.
Ktoś z Was spotkał się z takim problemem.
Czy wiecie gdzie jest jakiś czujnik (chyba ciśnieniowy), który jest odpowiedzialny za wyłączanie pompy, ewentualnie jak to sprawdzić.
Wszystkie bezpieczniki i przekaźniki są sprawne, jest iskra na świecach(nowych), ciśnienie w garach OK.
golf 1.3 nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witaj
ja z taki (mam nadzieje) problemem sie uporalem wczoraj - po poradach kolegów z tego forum, za nic w swiecie nie wiedziałem co to za przyczyna - a zaczęło się od wymiany sprzęgła - po wymianie nie chciał zapalić, u mnie wyszło ze to jednak komputer ECU jest walnięty ( ten z podszyby), wczoraj wymieniłem ( i pamiętaj wymieniaj przy odłączonym akumulatorze na wszelki wypadek) na taki sam z nr fabrycznym i nawet nie wiesz jak sie uhahałem z radości.
koszt używanego ecu w granicach 100pln
mysle ze to to.
pozdrawiam
[ Dodano: 12 Maj 2006 13:57 ]
dodam ze pompa podawała paliwo cały czas od chwili przekrecenia kluczyka, i zalewała silnik,
ciekawostka UWAGA - mechanior który wymienial mi sprzeglo nie wiedział czemu w ogóle nie chce krecic rozrusznik - okazalo sie ze zalany silnik jest tak ze tloki nie mogly ruszyc
poodkrecał swiece zakrecil i ta benzyna przez te otwory *#cenzura#* na silnik 2x tak bylo a ten idiota pozniej kurna sprawdzał czy kreci silnik - oczyw. bez swiec i z odłączoną cewką co by nie było samozapłonu - i był............ golf sie zaczal jarac znaczy ta benza, to my go na zewnatrz i gasimy szmatą, pozniej ten specjalista od wybuchów ta szmate w szoku wrzucil do kanału w warsztacie a tam pełno bzyny było i starego oleju, zajęło mu sie to, gasnica nie zadziałała.... jakos ugasilismy to wszystko fuck!
w golfie sie troche przewody ponadpalały ale loozik, stres ogólnie był....
to po krótce.
pozdro
ja z taki (mam nadzieje) problemem sie uporalem wczoraj - po poradach kolegów z tego forum, za nic w swiecie nie wiedziałem co to za przyczyna - a zaczęło się od wymiany sprzęgła - po wymianie nie chciał zapalić, u mnie wyszło ze to jednak komputer ECU jest walnięty ( ten z podszyby), wczoraj wymieniłem ( i pamiętaj wymieniaj przy odłączonym akumulatorze na wszelki wypadek) na taki sam z nr fabrycznym i nawet nie wiesz jak sie uhahałem z radości.
koszt używanego ecu w granicach 100pln
mysle ze to to.
pozdrawiam
[ Dodano: 12 Maj 2006 13:57 ]
dodam ze pompa podawała paliwo cały czas od chwili przekrecenia kluczyka, i zalewała silnik,
ciekawostka UWAGA - mechanior który wymienial mi sprzeglo nie wiedział czemu w ogóle nie chce krecic rozrusznik - okazalo sie ze zalany silnik jest tak ze tloki nie mogly ruszyc

poodkrecał swiece zakrecil i ta benzyna przez te otwory *#cenzura#* na silnik 2x tak bylo a ten idiota pozniej kurna sprawdzał czy kreci silnik - oczyw. bez swiec i z odłączoną cewką co by nie było samozapłonu - i był............ golf sie zaczal jarac znaczy ta benza, to my go na zewnatrz i gasimy szmatą, pozniej ten specjalista od wybuchów ta szmate w szoku wrzucil do kanału w warsztacie a tam pełno bzyny było i starego oleju, zajęło mu sie to, gasnica nie zadziałała.... jakos ugasilismy to wszystko fuck!
w golfie sie troche przewody ponadpalały ale loozik, stres ogólnie był....
to po krótce.
pozdro
get rich or die tryin
OK!! Spróbuje pożyczyć ECU od znajomka na próbe
[ Dodano: 26 Maj 2006 14:25 ]
maykel miał racje!!! to wszystko to wina "komputera" ECU.
Pożyczyłem, podłączyłem i odpalił od strzała!!
Powiedzcie gtdzie można kupić ten sterownik za nieduże pieniądze?
A może da się go naprawić.
JAk go rozkręciłem to widoczne jest nadpalenie przy (chyba) jakiejś diodzie prostowniczej.
Może wymiana tego elementu da jakiś rezultat??
Póki co to wielkie dzięki
[ Dodano: 26 Maj 2006 14:25 ]
maykel miał racje!!! to wszystko to wina "komputera" ECU.
Pożyczyłem, podłączyłem i odpalił od strzała!!
Powiedzcie gtdzie można kupić ten sterownik za nieduże pieniądze?
A może da się go naprawić.
JAk go rozkręciłem to widoczne jest nadpalenie przy (chyba) jakiejś diodzie prostowniczej.
Może wymiana tego elementu da jakiś rezultat??
Póki co to wielkie dzięki