[mk3] Wcieraczki - jakie wybrać ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk3] Wcieraczki - jakie wybrać ?
Witam.
Wielu na to nie zwraca uwagi, ale ładne wycieraczki dobrze się prezentują na szybie, jak i również spełniają swoje podstawowe zadania tak jak trzeba.
Teraz pytanie - jakie wycieraczki najlepiej się sprawdzą na przedniej szybie MK3 ? Obecne co mam to noname niewiadomego pochodzenia, strasznie skacza po szybie, nic nie zbierają.
Obecnie robi się moda na wycieraczki jedno przegubowe, często spotykane w nowych autach. Co i nich sądzicie ? Co polecacie ?
Wielu na to nie zwraca uwagi, ale ładne wycieraczki dobrze się prezentują na szybie, jak i również spełniają swoje podstawowe zadania tak jak trzeba.
Teraz pytanie - jakie wycieraczki najlepiej się sprawdzą na przedniej szybie MK3 ? Obecne co mam to noname niewiadomego pochodzenia, strasznie skacza po szybie, nic nie zbierają.
Obecnie robi się moda na wycieraczki jedno przegubowe, często spotykane w nowych autach. Co i nich sądzicie ? Co polecacie ?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
MK3 - wycieraczki - jakie wybrać ?
Ja kupuję w Selgrosie najtańsze wycieraczki po 9zł/szt i nie narzekam. Nie skaczą, zbierają elegancko. Każda stara wycieraczka, ze sparciałą gumą będzie skakać. Wycieraczki bezszkieletowe są fajne, ale jak dla mnie do mk3 nie pasują, za stare auto na takie wynalazki.
skaktus, z "płaskich" pod mocowanie U moge polecić wycieraczki alca - kupowałem w tesco na promocji za 20zł sztuka, i wytrzymały rok idealnie zbierając, a łatwego życia w zimie ze mną nie miały.
Ew. jak masz ochote na moda, to można przełożyć mocowania z wycieraczek na bolec, i kupić płaskie z prawdziwego zdarzenia
Ew. jak masz ochote na moda, to można przełożyć mocowania z wycieraczek na bolec, i kupić płaskie z prawdziwego zdarzenia
O prosze, jakieś bliższe informacje o modzie ? No i czy rzeczywiście warto, bo jeśli jakość zbierania będzie podobna to czy jest sens ?
- Rafal__K
- Mały gagatek
Ja nie dawno kupiłem zwykłe wycieraczki Basch'a za przód + tył zapłaciłem 58zł w sklapie i ścierają aż miło...
[img]http://img707.imageshack.us/img707/3179/beb197d3ea71cf81.jpg[/img]
Moja golfina -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=335972
Moja golfina -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=335972
ja u siebie mam Valeo revolution model R ( płaskie sama guma) i jak dotąd najlepsze jakie miałem bo bardzo dobrze ścierają bo idealnie dolegają do szyby ładnie zbierając wiec mogę polecić.
skaktus, kupić wycieraczki (ramiona) z nowym mocowaniem, rozgiąć mocowanie pręta w twoich i tych kupionych, przełożyć i wyregulować zanim do siebie dopadłem ori ramiona, to już miałem przygotowane inne właśnie na takiego moda - jeżeli wsadzi się coś czasu i wszystko dobrze dopasuje, to będą latać aż miło
Jeśli chodzi o wygląd(jak dla mnie pasują) i efektywność to tylko i wyłącznie bosch aerotwin
Mam je już parę miesięcy u siebie w golfie i spisują się na medal
Koszt ok 70-80~ zł z allegro z wysyłką bodajże
Mam je już parę miesięcy u siebie w golfie i spisują się na medal
Koszt ok 70-80~ zł z allegro z wysyłką bodajże