stuki puki brzeki trzaski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Koledzy pomocy. Wsiadłem dziś do mojego golfa wyjechałem z podwórka i szlak mnie trafił. jak są małe obroty to słychać takie dźwięki jak by plastiki grały. odgłos ten dochodzi z okolic prawego wentylatora tam gdzie jest ten schowek w desce, koło głośnika.( to na pewno nie graty w schowku wyjąłem wszystko). jest to bardzo irytujące po przejechaniu 20km aż boli głowa. Co to może być przejechałem tym autem 12tys km i nigdy czegoś takiego nie było. Fakt wczoraj wymieniłem filtr powietrza dolałem trochę płynu chłodniczego, sprawdzałem olej itp może coś uszkodziłem co, bo w środku przyczyn usterki nie widzę ale nie znam się mam te auto w sumie bardzo krótko. dodam że mam diesla
Może coś dostało się do filtru kabinowego , sprawdż bo jak piszesz odgłosy są z tego miejsca
a jakaś podpowiedz jak to sprawdzić gdzie jest ten filtr bo mam te auto od niedawna i jeszcze nie znam go dobrze. ale może masz kolego racje bo jak włączam ogrzewanie to coś śmierdzi ale tak jest od zawsze czyli3miesiace i na ciepłym tylko. proszę o jakieś instrukcje jak sprawdzić ten filtr kabinowy albo o manual do tego. Będę zobowiązany.
Tak zrobiłem i chyba znalazłem przyczynę. Pęknięty plastik widoczny n zdjęciu niżej ma ktoś jakiś pomysł jak mogę go przykleić czy muszę kupować nowe podszybie?
http://img27.imageshack.us/i/filtr004.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
ten plastik oderwał się od podszybia foto mało wyraźne dlatego są strzałki swoją drogą też mało wyraźne.
http://img27.imageshack.us/i/filtr004.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
ten plastik oderwał się od podszybia foto mało wyraźne dlatego są strzałki swoją drogą też mało wyraźne.
Spróbój może jakimś klejem do PVC , przy okazji sugeruję również wymianę filtra kabinowego
filtr jest już nowy. spróbuje jakąś kropelka albo czymś innym takim ale nie wiem czy to zda egzamin.