Przednia szyba - jak najlepiej wymienić ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Pojawił mi się babol koło belki na przedniej szybie.
Powiedzcie mi, przednia szyba jest klejona, na zwykłej uszczelce ? Znalazłem sprzeczne informacje...
Pojawił mi się babol koło belki na przedniej szybie.
Powiedzcie mi, przednia szyba jest klejona, na zwykłej uszczelce ? Znalazłem sprzeczne informacje...
Klejona .... wycinasz - oczyszczasz ... nakładasz klej do szybek - wklejasz.
Samemu nie proponuję tego wykonywać , bo źle oczyścisz ,, zostanie jakaś grudka itp - wjedziesz w większą dziurkę i PYK - masz nowego babola
Samemu nie proponuję tego wykonywać , bo źle oczyścisz ,, zostanie jakaś grudka itp - wjedziesz w większą dziurkę i PYK - masz nowego babola
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Przednia szyba jest klejona na kleju i jest trochę zabawy z wycięciem i wstawieniem.
Polecam wizytę w zakładzie bo koszt nowej szyby będzie od razu z montażem, jak szukałem używki to koszt od 100-200zł + około 100zł montaż, a za niecałe 300zł powinni to zrobić w zakładzie i masz gwarancję na montaż. Chyba że uda ci sie kupić używkę za 100zl i zmienisz samemu to ok.
Polecam wizytę w zakładzie bo koszt nowej szyby będzie od razu z montażem, jak szukałem używki to koszt od 100-200zł + około 100zł montaż, a za niecałe 300zł powinni to zrobić w zakładzie i masz gwarancję na montaż. Chyba że uda ci sie kupić używkę za 100zl i zmienisz samemu to ok.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Nie mam zamiaru się za to brać. Nie mam w tym kompletnie doświadczenia, nigdy nie widziałem jak to sięrobi a jest to zbyt skomplikowana sprawa żeby się uczyć w trakcie pracy.
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.
żadna filozofia z wymianą tym bardziej w mk3 jak będziesz czół się na siłach i potrzebował porady wal na pw
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
Wiesz, można by się pobawić z wycinaniem, ale nawet nie mam sprzętu żeby potem tą szybę porządnie wyjąć - żadnych przyssawek, nic kompletnie. Po 2 pewne obawy są, co i jak zrobić.
Jak możesz, opisz zabieg tutaj, będzie to też FAQ dla innych, tym bardziej że żadnego dobrego FAQ nie znalazłem.
Jak możesz, opisz zabieg tutaj, będzie to też FAQ dla innych, tym bardziej że żadnego dobrego FAQ nie znalazłem.
ok obiecuję że jak teraz bedę miał jakieś VW na wymianę czołówki zrobię fajne FAQ ze zdjęciami i pełnym opisem .... może komuś się przyda
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- don vittorio
- rock n roll
Mi też kiedyś pękła przednia szyba i chciałem zaoszczędzić. A potem biorą się tematy typu "woda z lewej/prawej strony"itp. Dla kolegów, którzy robili to i mają sprzęt to nie jest trudne, ale jak ktoś tego nie robił, raczej odradzam. Niektóre zakłady srzedają już szyby z wymianą i tam powinieneś się udać. Moim, skromnym zdaniem... Koszt ok 250 zł za tzw "zamiennik" z wklejeniem. Pozdro.
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”