jak podlaczyc szeregowo!!
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jak podlaczyc szeregowo!!
Mam pytanko jak podlaczycz głosniki szeregowo??W moim mk2 z glosnikow w drzwiach wychodza kable do deski rozdzielczej do glosnikow w desce!Niestety chce kupic glosniki ale zadne z tych co mnie interesuja niemaja takiego wyjscia!maja tylko wejscie!I mam teraz problem jak podlaczyc te glosniki w desce rozdzielczej??Znacie jakas dobra rade??Prosze was o pomoc bo teraz graja mi tylko te glosniki w drzwiach:(
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
[/size]
czyli te kable co ida z radia do glosnikow z drzwi trzeba rozdwoic??i wtedy jeden puscic w drzwi a drugi w polke?? niepotrzebne sa zadne bezpieczniki czy cos??
[ Dodano: 12 Maj 2006 13:08 ]
acha a jak podlaczyc glosniki z tylu??
[ Dodano: 12 Maj 2006 13:08 ]
acha a jak podlaczyc glosniki z tylu??
[size=117]
[/size]
[/size]
to co opisales to jest polaczenie rownoległe, a pytanie jest o polaceznie szeregowe. W takim przypadku mozliwe jest spalenie koncowki mocy radia, bo mamy mniejszay opor, no chyba ze kombinujemy z dobieraniem kondensatorow itp...thomas24 pisze:masz obrazek moze nie dokladny ale coś widać , to cos okrągłe to głośniki..Obrazek
te okragle (jak u kolegi ) to glosniki X to radio
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
o rownolegle tez moze byc! thomas wlasnie tak mam podlaczone glosniki w mk2 standardowo! Mi chodzi tylko o to jak podlaczyc te w desce rozdzielczej do czego jezeli glosnik ktory wymienilem w drzwiach ma tylko wejscie!bartas a tak jak ty naszkicowales to mozna to tak podlaczyc??Trzeba kondensatorki??ZBo do rownoleglego wydaje mi sie ze trzeba!Bynajmniej w orginale byly!A jak podlaczyc glosniki do tylu w tej polce glosniki mam ale niewiem co dalej z kad poprowadzic??Macie jakies zdjecia jak to podlaczyc do radia zeby gralo??
[size=117]
[/size]
[/size]