Czy warto wywalić katalizoator prosze o poradę
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Koledzy aktualnie jeżdżę octavią z silnikiem SDi na liczniku 180000 ale wiadomo ze ma pewnie ok 300000
kolega rodzi mi wyciąc katalizator i wstawić strumienicę podobno to zmniejszy zużycie paliwa i trochę ożywi auto czy to prawda jakie są wasze opinie na temat ?
kolega rodzi mi wyciąc katalizator i wstawić strumienicę podobno to zmniejszy zużycie paliwa i trochę ożywi auto czy to prawda jakie są wasze opinie na temat ?
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
raczej roznicy nie odczujesz , wiec niewiem czy warto .
Mozesz wyciac i sprzedac moze wpadnie troche $$$
Mozesz wyciac i sprzedac moze wpadnie troche $$$
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Re: Czy warto wywalić katalizoator prosze o poradę
też tak pomyślałem ale zastanawiam sie czy to coś da bo jak nie to szkoda roboty
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
A co ma dać?Nic nie daNeoarti pisze:zastanawiam sie czy to coś da bo jak nie to szkoda roboty
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Z katem sprawa jest prosta ,jak zabity sadzą,to po wywaleniu silnik lepiej oddycha jak nie zabity ,to niewiele lub nic nie poczujesz .Strumiennica ;szkoda kasy ,jedyne co daje to efekt placebo
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Dokładnie tak jest jak napisał kolega munior jak już masz wyciąć -- to wytnij - sprzedaj a w jego miejsce wspawaj rurkę ,żadnych strumiennic ,,,, itp wynalazków..
Przy okazji dolocik sobie ładnie wyczyść ... to silnik trochę odetchnie
Przy okazji dolocik sobie ładnie wyczyść ... to silnik trochę odetchnie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
ok rozumiem że nie ma sensu wywalać szkoda paprać wydechu dla kilku ZŁ dzięki koledzy
Jak koledzy radzą.
Ze względu na spokój sumienia ( zapchany - niezapchany ) proponuję , wyciąć kata - sprzedać - kupić "krzynkę " browara , resztę wrzucić na konto - wstawić "gazrurkę" ( żadnych strumienic).
Poza tym, szukanie "ukrytych koni" w SDI to jak szykowanie "Gniadego" po orce w polu do "Wielkiej Pardubickiej "
Ja tak zrobiłem w swoim ASZ'ecie.
Dla swiętego spokoju wyciąłem i ....z głowy .
pozdr
Ze względu na spokój sumienia ( zapchany - niezapchany ) proponuję , wyciąć kata - sprzedać - kupić "krzynkę " browara , resztę wrzucić na konto - wstawić "gazrurkę" ( żadnych strumienic).
Poza tym, szukanie "ukrytych koni" w SDI to jak szykowanie "Gniadego" po orce w polu do "Wielkiej Pardubickiej "
Ja tak zrobiłem w swoim ASZ'ecie.
Dla swiętego spokoju wyciąłem i ....z głowy .
pozdr
Re: Czy warto wywalić katalizoator prosze o poradę
Po takim przebiegu to już na 100% katalizator będzie przytkany. Strumienica to może dać co nieco jak się założy ją z całym odpowiednio zaprojektowanym zestawem w dolocie i w wydechu, wrzucona na pałę może jeszcze pogorszyć osiągi. Wstaw tłumik (imitację katalizatora), z rurą może auto być głośne. Wycięty katalizator od SDI może kosztować pewnie ze 180 zł. Ja swój od AXR sprzedałem za 400zł.Neoarti pisze:Koledzy aktualnie jeżdżę octavią z silnikiem SDi na liczniku 180000 ale wiadomo ze ma pewnie ok 300000
VWlad
Follow the white rabbit
Follow the white rabbit
I jak kolego wywaliłeś kata? jak różnica? mam golfa SDI i zastanawiam się nad wywaleniem kata///
Kodix
wyrzucajcie tą ekologię w ........ za stodołę
nie stracicie nic a tylko zyskacie
nie stracicie nic a tylko zyskacie
Ostatnio zmieniony sob kwie 28, 2012 21:04 przez jaro789, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wiedz tak mójmprzy 300 juz był zapchany , odczułem że auto auto lepiej minimalnie się zbiera , i jest trochę głośniejszy
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Jutro jade do mechanika, wywalimy bebechy z kata i zobaczymy, przy okazji zmienię też tłumik środkowy
Kodix