golf 3 1,8 dziwny dzwiek co to moze byc??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 3 1,8 dziwny dzwiek co to moze byc??
witam wszystki mam maly problem z moim golfikiem ( golf 3 1,8 90 konikow) od paru dni z pod maski wydobywa sie taki dziwny dzwiek szum furkotanie
pojawia sie on niewiadomo z kad kiedy stoje w miejscu i wcisne sprzeglo nastaje cisza kiedy je puszczam znow slychac ten dzwiek podczas jazdy tez go slychac na 1,2,3 podczas pszyspieszania i zwalniania co to moze byc?? prosze o pomoc

Ostatnio zmieniony pt maja 12, 2006 15:27 przez jojo204, łącznie zmieniany 1 raz.
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
ja Ci powiem tak w poprzednim aucie poszło mi łożysko oporowe sprzęgła.Najpierw był taki dziwny dźwięk, później dołączyła do tego kontrolka check engine, a później biegi już ledwo wchodziły i do tego dziwnie to wszystko zaczęło pływać.Lepiej je zmie ń bo to z tego co pamiętam to nieduży wydatek był(lanos) a do golfa nie wiem ile.pozdrojojo204 pisze:witam mam pytanko jezeli jest to lozysko czy moge jeszce z tym jezdzic czy najlepiej wymienic jak najszybciej powiem tak niekiedy jak go odpale i spokojnie jade to nic nie slychac az mu cos znow odbije
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Witam to nie jest łożysko sprzęgła ponieważ ono pracuje dopiero gdy wciśniesz pedał sprzęgła To może być któreś łożysko w skrzyni ale jeżeli hałas daje się we znaki przy przyspieszaniu albo zwalnianiu to bardzo prawdopodobne że jest to przekładnia główna ( w najgorszym wypadku ) lub zużyte koła zębate
ja miesiac temu zmienialem ta skrzynie na regenerowana i zalewalem olej tyle ile powinno byc wyciekow nie widzialem jak kupowalem ta skrzynie od goscia to dal mi 4 miesiace gwarancji na nia
Ale sprawdze zaraz stan oleju jaki jest bo moze tez tak byc ze jak bedzie malo to po przejechaniu paru km pedzie szumiec
olej jaki zalalem do niej po remoncie to ole shella 80W 90
Ale sprawdze zaraz stan oleju jaki jest bo moze tez tak byc ze jak bedzie malo to po przejechaniu paru km pedzie szumiec
olej jaki zalalem do niej po remoncie to ole shella 80W 90