czy jakbym dał wydech 1i 1/4 cala to by macno hałasowało?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy jakbym dał wydech 1i 1/4 cala to by macno hałasowało?
Planuje cosik porobić ale tylko przy rurach bo tłumiki mam całe a rury odpadają i się dziurawią.Poradźcie cosik.Czy tak można?
wiesz ja teraz robie swojego 2,25" ale to honda, wszystko kwestia silnika i jego specyfikacji, Ty masz dodatkowo elepegie wiec ja bym uwazal z powiekszaniem
sam wydech tzn koncowy, srodkowy to kosmetyka, jezeli chcesz liczyc na jakies osiag zacznij od kolektora
poza tym wstawianie rurki zamiast kata, jak to robi wiekszosc tez nie zawsze ta pozadane efekty bo zmniejsza sie objetosc wydechu, warto postudiowac czasami kilka for w ktorych ludzie opisuja swoje mody i podaja wykresy, wtedy z grubsza robiac u siebie na tym samym silniku mozna liczyc na zblizone efekty
ta jak ktos napisal bez hamowni mozesz jedynie experymentowac, bo dupohamownia nie odzwierciedla niczego
sam wydech tzn koncowy, srodkowy to kosmetyka, jezeli chcesz liczyc na jakies osiag zacznij od kolektora
poza tym wstawianie rurki zamiast kata, jak to robi wiekszosc tez nie zawsze ta pozadane efekty bo zmniejsza sie objetosc wydechu, warto postudiowac czasami kilka for w ktorych ludzie opisuja swoje mody i podaja wykresy, wtedy z grubsza robiac u siebie na tym samym silniku mozna liczyc na zblizone efekty
ta jak ktos napisal bez hamowni mozesz jedynie experymentowac, bo dupohamownia nie odzwierciedla niczego
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no wlasnie o to chodzi ze wieksza srednica rur nie znaczy ze szybciej beda sie cylindy napelnialy/oproznialy....to nie jest tak ze im bardziej "wolny" wydech i im wiekszwe sr rur tym lepiej.....cylindry napeklniaja sie w cyklach wiec w układzie zachodza jawiska falowe, i trzeba tego nie popusć....fibolek pisze:to znaczy.czy coś popsuje w założeniu ten silnik jeżeli szybciej bedzie napełniał komory i wyrzucał spaliny to będzie lepiej szedł.A i tak mam już dziurę w rurze
podam przykład.....seicento grN duzo gorzej chodzi na sr rur 55m niz na seryjnej 35....duzo gorzej....
[ Dodano: Pią Maj 12, 2006 00:26 ]
apropos strumiency to proponuje zoabczyc test na stronie http://www.chojnacki.com.pl/testy.php#
jest sej Agr ze strumeinca albo z rura....
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam fibolku... silnik RF nie ma wspolotwarcia zaworow wiec nie ma problemow ze zjawiskami falowymi... u siebie mam zalozony wydech z 1,6GTD o srednicy 2" (50mm) i bardzo dobrze sie sprawuje przy basowym pomruku z rury... koszt calosci to 100+60+20 czyli 180 zl... od bosala... a tak wogole 1 i 1/4 cala to jest 32 mm a w serii jest 40 no chyba ze planujesz zmniejszac